Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tweede poging slaagt wel, Matthieu Bonne zwemt als eerste 65 km aan een stuk langs volledige Belgische kust
Matthieu Bonne bij zonsopgang tijdens zijn recordpoging (foto: Facebook Matthieu Bonne)
Multisports

Tweede poging slaagt wel, Matthieu Bonne zwemt als eerste 65 km aan een stuk langs volledige Belgische kust

Zijn eerdere poging op 28 augustus moest hij na 44 km zwemmen onderbreken omdat het door de stormwind te gevaarlijk werd, maar twee weken later slaagt Ironman-triatleet en avonturier, en Kamp Waes deelnemer, Matthieu Bonne er toch in om als eerste de volledige Belgische kustlijn af te zwemmen. Matthieu begon deze keer aan de Westkust en ging op de grens tussen Frankrijk en België voor de kust van De Panne van start voor een onafgebroken zwemtocht van 65 km. Voor de kust van Knokke-Heist ter hoogte van de Nederlands-Belgische grens, zette hij terug voet op het strand, net geen 24 uur na de start op maandagnamiddag. En dat levert een mooie bijdrage op aan Make-A-Wish…

Matthieu Bonne was niet aan zijn eerste uitdaging toe. Eerder zwom hij het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk over. En hij finishte ook al in twee Ironman triatlons. Maar een solo zwemtocht, onafgebroken in zee, dat heeft niemand hem ooit al voorgedaan. Matthieu deed 23u19’58 seconden over een traject van 65 km, dit keer gelukkig wel in beter weersomstandigheden dan bij zijn eerste poging. Het levert een gemiddelde snelheid op van 2,8 km zwemmen per uur, een tempo waar menig Ironman-triatleet jaloers op is… En om dat dan bijna 24 uur vol te houden, dat is indrukwekkend.

“Een donkere tunnel, geen licht, enkel dat van de boot”

Het lastigste gedeelte volgens zijn crew was het traject langs Bredene, wat hij in het donker in de nacht moest afleggen. Van de 16 uur die Matthieu toen aan aan het zwemmen was, moeste hij 11 uur tegen de stroom in zwemmen. “Het is niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal een echt opgave.Het stuk tussen Bredene en de Haan was een donkere tunnel, geen licht, enkel dat van de boot. Niemand te zien, enkel de boot crew,” klonk het.

https://www.instagram.com/p/CFKKSq5HwFv/?utm_source=ig_web_copy_link

Matthieu koppelde deze keer een goed doel aan zijn recordpoging. En je kan nog altijd geld storten om Matthieu te belonen voor zijn geslaagde Belgian Coast Swim en om Make-A-Wish te steunen. Storten kan op het rekeningnummer BE32 9733 9392 3502 met vermelding: Belgian Coast Swim 2020…

https://www.facebook.com/matthieu.bonne.7/posts/10220304444973534

https://www.facebook.com/matthieu.bonne.7/posts/10220309088249613

https://www.facebook.com/matthieu.bonne.7/posts/10220310119595396