Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen MTB maakt in Xterra Malta 5 minuten goed en pakt tweede plaats tussen wereldtoppers
Multisports

Belgisch kampioen MTB maakt in Xterra Malta 5 minuten goed en pakt tweede plaats tussen wereldtoppers

Belgisch kampioen marathon mountainbiken en triatleet Sebastien Carabin pakte dit weekend in de Xterra Malta een indrukwekkende tweede plaats nadat hij meer dan vijf minuten achterstand goedmaakte na het zwemmen en wereldtoppers in de cross-triatlon zoals Francois Carloni en 7-voudig wereldkampioen Ruben Ruzafa klopte. Alleen Arthur Serrieres bleef buiten schot. De Franse cross-triatlon topper won vorige week ook al in de Xterra Czech en zette zijn zegereeks verder in Malta, al zag hij Carabin deze keer dichtbij komen…

In de 1500 meter zwemmen, 30 km mountainbiken en 10,5 km kwam het jonge Franse talent Francois Vie voor Maxim Chane uit het water. Op een minuut zaten Serrieres en Carloni. Ruzafa en andere favorieten volgden op anderhalve minuut. Carabin moest bijna zes minuten toegeven in het zwemmen, maar in de drie ronden mountainbiken reed hij 2’30 sneller dan alle andere cross-triatleten en daardoor kreeg hij vlak voor de wissel de leiders in zicht.

“Ik lag na het zwemmen zes minuten achter op de koplopers,” vertelt Sebastien, “maar met mijn goede fietsvaardigheden kwam ik op de fiets elke lus dichter en dichter. Vlak voor T2 kon ik de jongens voorin zien. Dat gaf me vleugels. Ik vind het sowieso leuk om te racen in warm weer en ik voelde me goed vandaag. Ik ben superblij met mijn prestaties vandaag. Nu moet ik mijn zwemmen verbeteren om naar de volgende stap te gaan,” aldus Carabin.

Uitslagen Xterra Malta 2020