Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blauwalg in de Oude Dender, city triatlon Dendermonde wordt duatlon
Katrien Verstuyft is een van de topfavorietes in Dendermonde (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Blauwalg in de Oude Dender, city triatlon Dendermonde wordt duatlon

In de city triatlon van Dendermonde zal er op 27 september helaas niet kunnen gezwommen worden, wegens een te hoge concentratie aan blauwalg in de oude Dender, maar wordt het dus een duatlon in plaats van een triatlon, waarbij het zwemmen vervangen wordt door een extra loopnummer. Het is een bizar triatlonseizoen dit jaar, met eerst heel veel afgelaste wedstrijden wegens de corona-crisis. Nu wedstrijden wel weer kunnen doorgaan, zijn het de natuurelementen die stokken in de wielen steken. Eerder werd de triatlon van Brugge al geannuleerd wegens blauwalg en ook de Viven kwarttriatlon van Damme moest door blauwalg uitwijken naar een alternatief zwemparcours.

“Donderdag is er beslist in overleg met het stadsbestuur van Dendermonde en Agentschap Waterwegen en zeekanaal, dat het zwemgedeelte van de City Triathlon Dendermonde niet kan doorgaan,” laat organisator Sportevents weten. “Wegens de zeer zwoele zomer is er blauwalg aanwezig in het water van de oude Dender. Door de huidige tropische temperaturen is de kans zo goed als nihil dat er veilig gaat kunnen gezwommen worden op 27 september. Het goede nieuws is dan weer dat de wedstrijd wel degelijk kan en mag doorgaan, weliswaar onder de vorm van een duatlon.”

Aankomst op Grote Markt

In de loop van volgende week worden de definitieve briefing, plannings, maatregelen en startnummers doorgemaild naar de 600 ingeschreven atleten. Deze eerste editie is trouwens volledig volzet zowel op de sprint- als op de kwart-triatlon. Topfavorieten voor deze eerste editie van de stadstriatlon met aankomst op de Grote Markt van Dendermonde zijn Bart Arnouts en Katrien Verstuyft, beiden lid van de thuisclub 3MD en allebei afgelopen weekend nog in goeie doen in de halve triatlon van Menen. Katrien won er en Bart pakte er de derde plaats.