Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook Alexis Krug troeft Nederlandse triatleten af in kwarttriatlon Ouderkerk
Alexis Krug in het BK Mixed Team Relay (foto: Bente De Witte)
Nieuws

Ook Alexis Krug troeft Nederlandse triatleten af in kwarttriatlon Ouderkerk

Een dag nadat de Belgische triatleten Dieter Boeye en Christine Verdonck in het Nederlandse Ouderkerk de overwinning pakten in de sprinttriatlon, was er ook zondag Belgische winst, met opnieuw een Atriac Antwerpen triatleet aan het feest. Alexis Krug bewees in Viersel en in Hofstade en met de Belgische titel Mixed Team Relay in Lille al dat hij in vorm is en zondag bewees hij dat nog eens met een overtuigende overwinning in Ouderkerk tegen nochtans een van de betere Nederlandse triatleten van het moment, Wouter Dijkshoorn. Ook Nick Thijs liet zich opmerken in Ouderkerk aan de Amstel, vlak onder Amsterdam…

Met de kwarttriatlon op zondag werd in Ouderkerk het Nederlandse triatlonseizoen 2020 definitief afgesloten. Volgende week rest er alleen nog het NK duatlon. Alexis Krug zette in Ouderkerk een snelle zwemproef neer. Slechts 18’12 spendeerde Krug in het water voordat hij zijn wetsuit alweer uit mocht trekken. Haast hoefde hij daarbij eigenlijk niet te maken, want na dit eerste onderdeel lag hij ruim twee minuten voor op zijn grootste concurrent, Dijkshoorn.

Krug bleek niet alleen hard te kunnen zwemmen, ook met zijn fietsniveau zat het wel goed. In het zadel vergrootte hij zijn voorsprong tot vier minuten om vervolgens zijn fiets in te wisselen voor loopschoenen en in 31’45 richting de finish te lopen. Overigens liep Nick Thijs met 31’38 minuut in dezelfde serie nog net iets harder dan Krug, maar genoeg om het gat te dichten was het niet. Dijkshoorn liep 33 minuten over de tien kilometer en finishte met het zilver op meer dan vijf minuten van Alexis (5’01). Op 5’42 afstand van de winnaar claimde Nick Thijs het brons. Voor Alexis Krug werd het zijn eerste en enige seizoenszege in 2020.