Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioenen korte afstand Vincent Luis en Georgia Taylor-Brown wildcard voor The Championship
Vincent Luis won dit weekend nog de World Cup triatlon van Arzachena (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Wereldkampioenen korte afstand Vincent Luis en Georgia Taylor-Brown wildcard voor The Championship

Als alles goed gaat wordt er in het weekend van 5 en 6 december gestreden om een prijzenpot van 1 miljoen dollar in The Championship, de grootste internationale halve triatlon van dit bizarre triatlonseizoen, met een extra favoriet aan de start, want de PTO maakte maandag bekend dat World Triathlon wereldkampioenen Vincent Luis en Georgia Taylor-Brown een wildcard gekregen hebben. Voor de Franse en de Britse triatlete wordt het meteen hun debuut op de lange afstand. Naast Luis en Taylor-Brown, kregen nog twee andere toppers een wildcard voor The Championship in Daytona. Later deze week worden nog meer widlcards bekendgemaakt…

https://www.instagram.com/p/CGQBxZjBCO7/

The Championship is onderdeel van de Challenge Daytona, een halve triatlon op het iconische Nascar race-circuit aan Daytona Beach. In The Championship nemen de 40 beste mannelijke en de 40 beste vrouwelijke triatleten het tegen elkaar op, aangevuld met telkens 10 wildcards. Die eerste wildcards gingen maandag naar wereldkampioenen Vincent Luis en Georgia Taylor-Brown. Ook Kristian Blummenfelt en Nicola Spirig kregen een wildcard.

Vincent Luis liet nog geen twee weken geleden via Instagram weten dat hij een nieuwe Specialized triatlonfiets had ontvangen. Daarmee kan hij nu alvast volop gaan trainen richting The Championship. In de top-40 staan overigens drie Belgische triatleten zodat Bart Aernouts, Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur al zeker aan de start kunnen komen in Daytona…

https://www.instagram.com/p/CFoYlo7AkYD/

Meer informatie vind je op de website van de PTO