Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders verpulvert Canadese uurrecord en rijdt sneller dan Jens Voigt
Nieuws

Lionel Sanders verpulvert Canadese uurrecord en rijdt sneller dan Jens Voigt

Ironman-triatleet Lionel Sanders heeft vrijdag het Canadese uurrecord op de piste verpulverd en eindigde boven de gehoopte 51,115 km, het oude record van Jens Voigt. Lionel kreeg nog wat last minute aanmoedigingen van werelduurrecordhouder Victor Campenaerts, die vanuit de Giro de recordpoging actief volgde. Halfweg lag The Colonel al stevig voor op het schema van de huidige Canadese recordhouder Ed Veal. Met een gemiddelde tussen 51 en 52 km/uur stormde hij naar een nieuw Canadees record. Na zestig minuten had hij 51,304 km afgelegd en dat op een aangepaste Canyon tijdritfiets met een 61×13 fixed gear.

Hieronder kan je opnieuw de video-reportage van de #LShour recordpoging bekijken. Sanders kreeg overigens voor aanvang van de wedstrijd nog een videoboodschap van Victor Campenaerts, vrijdag nog tweede in de rit in de Giro. Campenaerts reageerde eerder op onze voorbeschouwing al dat hij bij zijn eigen wereldrecordpoging net een tandje kleiner trapte dan The Colonel. Campenaerts haalde zelf 55,089 km en op zich zat Sanders daar niet heel ver onder.

Campenaerts: “Laatste halfuur wordt afzien…”

Vlak voor de start kwam er nog een videoboodschap binnen vanuit de Ronde van Italië. “Voor jou zal het niet zo pijnlijk worden,” lachte werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. “Je Zwift zóveel en daar ervaar je precies hetzelfde gevoel dat je nu ook zult hebben, namelijk dat je nergens je benen rust kunt geven en constant druk op de pedalen uitoefent. Geniet van de eerste dertig minuten, die worden leuk. Maar die laatste dertig minuten: dan wordt het afzien. Zie dat je daar doorheen komt. Heel veel succes,” aldus Vocsnor.

Met nog iets minder dan vijf minuten te gaan, brak Sanders het huidige Canadese record van Ed Veal. De rem ging er echter niet op, want Sanders beukte nog even voluit door en bleef zijn gemiddelde snelheid opvijzelen. Uiteindelijk bereikte hij na zestig minuten de afstand van 51.304 meter. “Victor had gelijk: die laatste dertig minuten waren verschrikkelijk,” sprak Sanders nadat hij had aangegeven dat hij nauwelijks nog kon lopen. ,”Maar ik weet ook weer extra goed dat ik hier voor leef. Ik ging goed van start en voelde dat ik dit kon volhouden. Toch was de pijn significant meer in het laatste half uur, maar ik ben blijven pushen. Ik hoop dat iemand het snel verbetert, want ik vond het leuk om te doen dus wil best nog een keer,” aldus de nieuwe Canadese uurrecordhouder.