Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt Lionel Sanders de nieuwe Canadese uurrecordhouder? Vrijdag waagt The Colonel zijn kans
Lionel Sanders bij zijn eerste test op de piste
Nieuws

Wordt Lionel Sanders de nieuwe Canadese uurrecordhouder? Vrijdag waagt The Colonel zijn kans

Ironman-triatleet Lionel Sanders gaat vrijdag 23 oktober een aanval doen op het Canadese uurrecord van Ed Veal en je kan die recordpoging live volgen via het Youtube-kanaal van The Colonel. De wereldberoemde triatleet zocht dit bijzondere jaar, waarin er bijna geen wedstrijden plaatsvinden, naar een alternatief en vond die in het aanvallen van het uurrecord. Om een nieuw record te vestigen, moet hij in 1 uur een afstand van meer dan 48,59 kilometer afleggen. Wij zijn alvast benieuwd hoe dicht Lionel in de buurt komt van het werelduurrecord, dat nog altijd op naam van Victor Campenaerts staat met 55,09 km…

Twee weken geleden ging Sanders, die veel van zijn trainingen indoor afwerkte, voor de eerste keer een test doen op de piste zelf en dat ging hem redelijk goed af:

Er was al heel wat te doen over het feit dat Lionel niet over een piste-fiets zou beschikken, maar dat valt nog mee. Lionel postte ook een foto van zijn aangepaste Canyon tijdritfiets met een 61×13 fixed gear:

Zijn recordpoging zal vrijdag om 18u30 Belgische tijd plaatsvinden en wordt live via het YouTube-kanaal van Sanders uitgezonden. Eerder zagen we al zijn voorbereidingstrainingen, waarbij hij blokken reed van afwisselend 420 en 380 watt. Toch benadrukt Sanders dat hij deze poging vooral ‘voor de fun’ doet en dat het belangrijkste nog altijd Challenge Daytona is, waarvoor hij zich momenteel aan het voorbereiden is en waar hij zijn titel van vorig jaar verdedigt. Die wedstrijd vindt in de eerste week van december plaats.

Dat Sanders de recordpoging voor de lol doet, betekent niet dat het hem er niet alles aan gelegen is om maximaal te gaan. ,,Oké, het heeft veel werk gekost maar het gaat eindelijk gebeuren. Ik ga een uur voluit. Log alsjeblieft in en kom digitaal kijken, want ik kan alle support gebruiken: dit gaat pijn doen.”

Je volgt de livestream op 23 oktober, vanaf 18:30 uur hier.