Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Victor Campenaerts: “Nog geen nieuwe ploeg, bezorg me een sponsor en ik word Ironman triatleet…”
Fun

Victor Campenaerts: “Nog geen nieuwe ploeg, bezorg me een sponsor en ik word Ironman triatleet…”

Wordt werelduurrecordhouder en NTT-wielerprof Victor Campenaerts ook Ironman triatleet? Vrijdag deed hij tijdens de live reportage op Youtube van de Canadese uurrecordpoging van Ironman triatleet Lionel Sanders een opvallende uitspraak aan het adres van GTN, Global Triathlon Network. “Ik heb nog geen nieuwe ploeg, als jullie me helpen sponsors te vinden dan word ik misschien wel Ironman triatleet,” vertelde Vocsnor een paar uur na zijn knappe tweede plaats in de op twee na laatste rit in de Giro. Het was ogenschijnlijk met een knipoog, maar bij Victor weet je nooit, die zit niet om een stunt verlegen. Eerder kondigde Adam Hansen ook al aan dat hij na zijn wielercarriere overstap naar Ironman triatlons…

“Can you guys fix me some sponsors to become an Ironman triathlete?”

Nu NTT afhaakt als hoofdsponsor van het Worldtour team van Bjarne Riis moet Victor Campenaerts nog in allerijl op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend jaar. Tijdens het Canadese uurrecord van Lionel Sanders discussieerde Vocsnor vrolijk mee op Youtube en hij reageerde ook op vragen van de andere duizenden kijkers. Op zijn uitspraak kwamen heel wat reacties, onder andere over zijn triatlonverleden, uitnodigingen voor Kona 2021 en vergelijkingen met Adam Hansen, die ook de stap maakt van wielrennen naar triatlon. GTN zelf reageerde ook met de glimlach: “We zullen zien wat we kunnen doen, maar we kunnen je geen sokken-sponsor garanderen…”

De livestream werd door meer dan 10.000 mensen gevolgd. Vlak voor de recordpoging van The Colonel, een van de populairste Ironman-triatleten tegenwoordig, sprak Victor de Canadees nog toe vanop de massagetafel na de rit in de Giro. “Voor jou zal het niet zo pijnlijk worden,” lachte werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. “Je Zwift zóveel en daar ervaar je precies hetzelfde gevoel dat je nu ook zult hebben, namelijk dat je nergens je benen rust kunt geven en constant druk op de pedalen uitoefent. Geniet van de eerste dertig minuten, die worden leuk. Maar die laatste dertig minuten: dan wordt het afzien. Zie dat je daar doorheen komt. Heel veel succes,” aldus Vocsnor.

Herbekijk de video van Lionel met Campenaerts

Bekijk hier de live video van het nieuwe uurrecord van Lionel Sanders met na 13’17 het bewuste fragment met Victor Campenaerts vanuit de Giro: