Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kristian Blummenfelt wint sterk bezette European Cup triatlon in Barcelona, Peter Denteneer 16de
Nieuws

Kristian Blummenfelt wint sterk bezette European Cup triatlon in Barcelona, Peter Denteneer 16de

De Belgische triatleet Peter Denteneer heeft zondag een sterke prestatie neergezet met een 16de plaats in de sterk bezette European Cup triatlon in Barcelona, met de Noorse wereldtopper Kristian Blummenfelt die ex-wereldkampioen Javier Gomez en zijn landgenoot en 70.3 Ironman wereldkampioen Gustav Iden klopte. Door de corona-crisis bestond het veld van 57 triatleten voor meer dan de helft uit Spaanse triatleten. Geen Marten Van Riel en Jelle Geens in Barcelona, zij komen binnenkort wel in actie in de World Cup triatlon van Valencia, maar wel Peter Denteneer en Tuur Lemmens.

Kristian Blummenfelt begon zijn dag met een kleine achterstand na het zwemmen. Acht seconden achter de kopman, de Poolse Mateusz Gluszkowski, klom de Noor aan wal. Peter Denteneer zat ook goed voorin tijdens de 750 meter zwemmen en nestelde zich in de kopgroep. Met de snelste fietstijd, 20 km in een indrukwekkende 26’47 hing Blummenfelt zijn fiets terug in de rekken. Gomez volgde vijf seconden later als tweede.

Denteneer 16de, Lemmens 41ste

Tijdens het lopen moest Gomez een penalty uitzitten, waardoor Blummenfelt vrije baan kreeg. Van achter rukte de andere Noor Iden daarentegen wel sterk op. Desondanks bleek Iden’s snelste looptijd (15’17) alsnog onvoldoende voor de winst of het zilver. Na een looponderdeel van 15’32 was het Blummenfelt die het eremetaal mocht omhangen. Gomez volgde dertien seconden daarna, ontgoocheld door zijn penalty, als tweede en Iden moest genoegen nemen met brons op 33 seconden. Denteneer liep 16’28 en werd daarmee knap 16de in 55’34 op slechts 41 seconden van Blummenfelt. Tuur Lemmens werd 41ste in 57’44.

Uitslagen Europa Cup Triatlon Barcelona 2020 mannen

Franse winst in overwegend Spaans damesveld

Bij de vrouwen kwamen er geen Belgische triatletes aan de start. Het deelnemersveld was overwegend Spaans getint, want slechts 8 van de 30 triatletes kwamen uit het buitenland. De Spaanse overheersing was geen garantie op thuiswinst, want de wins ging naar de Franse Mathilde Gautier die in een beklijvende sprint net een fractie van een seconde sneller was dan de Spaanse Anna Godoy. De Mexicaanse topper Michelle Flipo werd derde.

Uitslagen Europa Cup Triatlon Barcelona 2020 vrouwen

Foto’s en verslag op de website van Triatletas En Red