Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Carl Plasschaert: “Een Ironman doen, is zotter dan Kanaal over zwemmen of oceaan over roeien”
Carl Plasschaert bij zijn aankomst na meer dan 50 dagen solo te roeien van de Canarische Eilanden naar de Caraiben
Opvallend

Carl Plasschaert: “Een Ironman doen, is zotter dan Kanaal over zwemmen of oceaan over roeien”

Carl Plasschaert kreeg begin dit jaar nationale bekendheid door solo in een roeiboot de Noordatlantische Oceaan over te steken in iets meer dan vijftig dagen, maar de triatleten van GETC, de Geelse triatlonclub, kennen hem al langer als Kanaalzwemmer en Ironman-triatleet. Vrijdag was Carl te gast in de Jogclub Podcast waar hij het met Bobby Paesen en Seppe Odeyn had over die vijftig dagen alleen op zee, maar ook over zijn rugby-achtergrond bij RC Laakdal, het Kanaal overzwemmen en zijn Ironman Maastricht, wat hij nog altijd zijn zwaarste sportieve prestatie vindt…

“Ik heb Ironmans nooit begrepen, dat is waanzinnig. Het Kanaal overzwemmen, de oceaan over roeien, ca va, ik blijf erbij: een Ironman, dat is zot,” vertelt Carl Plasschaert in de Jogclub Podcast. “Dat kan je moeilijk combineren met een gezin. Ik had pas nog afgesproken met de mensen van de triatlonclub en ik blijf erbij, dat zijn topatleten. Er zitten gasten bij van 50-60 jaar die nog altijd Ironman doen. Dat vergt zoveel training, moeite en effort. Ik ben ervan overtuigd dat er vandaag in de kou en de regen mensen aan het trainen zijn voor een Ironman over 5 maanden, dat is zot.”

Carl finishte zijn Ironman Maastricht in 2016 in een tijd van 12u57’28 (zwemmen 59’15, fietsen 6u21’09 en lopen 5u26’55). “Niemand beseft wat dat is he, 4 km zwemmen, dan 180 km fietsen en dan nog eens een marathon lopen. Dan denk je toch, dat is crazy. Maar mijn Ironman Maastricht was meegevallen, het zwemmen was leuk. Het fietsen ging, maar bij het lopen had ik na 35 km een beenontsteking en ben ik moeten beginnen stappen.”

50 dagen roeien aan lage hartslag

Bobby en Seppe staan ervan versteld dat Carl een triatlon als moeilijker beschouwt dan 50 dagen alleen de oceaan over te steken, al legt Carl ook wel uit op welke lage harstlag hij dat deed en hij heeft het over de extra inspanningen om overboord te gaan en de roeiboot onderaan te ontdoen van schelpen, over playlists en audioboeken. Verder hebben ze het over een mogelijke estafette om het Kanaal over te zwemmen met Carl, Seppe, Mathieu Bonne en Bobby, al toont die laatste wel bijzonder veel interesse om zelf zo’n roeiboot aan te schaffen…

Beluister het volledige gesprek met Carl Plasschaert op Spotify in de 66ste aflevering van De Jogclub.