Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn loopt ‘Fastest Known Time’ op Hageland GR: 151 km in 14 uur en 9 minuten
Seppe Odeyn onderweg voor 151 km lopen (foto: Be Movi)
Multisports

Seppe Odeyn loopt ‘Fastest Known Time’ op Hageland GR: 151 km in 14 uur en 9 minuten

Geen triatlon, geen duatlon en zelfs geen cyclo-cross voor Seppe Odeyn, dus ging de achtvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee een andere uitdaging aan: de Fastest Known Time neerzetten op de Hageland GR, een netwerk van wandelpaden langs de grens van het Hageland. Seppe begon zaterdag om 5u30 aan zijn uitdaging. Onderweg kreeg hij regelmatig het gezelschap van wat bevriende atleten. Na 14 uur en 9 minuten later zaten de 151 km lopen er op.

Seppe Odeyn was in dit corona-jaar goed voor al een aantal pittige uitdagingen, met vooral zijn Everesting op de Sigarenberg in Herent als hoogtepunt. Hij had nog zijn zinnen gezet op de Ironman Portugal. Toen die door de tweede corona-golf wegviel, wou hij een poging wagen om te gaan cyclo-crossen. Hij probeerde nog een startplaats te veroveren in de veldrit van Leuven, maar daar kom je blijkbaar zonder voldoende UCI-punten niet aan de start. En dus werd het bezoek van ultraloper Karel Sabbe aan De Jogclub Podcast een inspiratie om dan maar zelf een Fastest Known Time neer te zetten.

“Miljarden kilometers kassei vielen tegen”

Seppe en co kozen voor een parcours in de buurt van Herent: de GR van het Hageland, rond Leuven en Tienen, goed voor 151 km. De snelst geregistreerde tijd stond op naam van vier ervaren trailrunners in 21u54. Seppe verpulverde zaterdag die tijd en zette met 14 uur en 9 minuten een nieuwe toptijd neer, met een gemiddelde dat boven de 10 km/uur lag.

Wij spraken zondagochtend met een uitgeslapen Seppe Odeyn, al voelde hij de inspanningen wel en vervloekte hij het parcours. “Mijn benen zijn een ramp vandaag,” lacht Seppe. “Het was wel erg leuk zaterdag. Er waren redelijk wat supporters langs de kant en ik heb ook heel wat steun van mijn medelopers gehad. Maar het parcours was heel wat anders. Vooral het offroad lopen viel dik tegen op het einde en dan vooral de miljarden kilometers kassei die daar overal liggen.”

“Nu trainen voor het cross duatlon circuit”

Onderweg kreeg Seppe wat steun van telkens maximum vier personen die een tijd meeliepen met de Helleveeg. “Ik wil graag een speciale triatlon vermelding maken voor Marc Matthys, die me van km 20 tot 40 door zijn trainingsgebied loodste. En multsisport bondscoach Loic Helin liep 50 km mee rond Tienen. Met dank ook aan Bobby (Robrecht Paesen – redactie) die de bevoorrading verzorgde en Birger (Leys – redactie) die de laatste 50 km meegelopen heeft, maar ik moet iedereen bedanken die meeliep, want uiteindelijke heb ik misschien maar 20 km alleen moeten lopen.”

Een nieuwe uitdaging zit er niet meteen aan te komen voor Seppe. “Wat de volgende uitdaging wordt, dat weet ik nog niet. Maar ik ben ook wel heel blij met het nieuwe crossduatlon circuit van Triatlon Vlaanderen, waaraan ik zeker ga meedoen. En misschien moet ik dan in december daarvoor eens trainen,” besluit Seppe al lachend.

Bekijk hier nog eens de live tracking van Seppe’s uitdaging