Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brussels Ironman Nato Team gaat voluit voor Run & Bike in Vilvoorde in januari 2021
Multisports

Brussels Ironman Nato Team gaat voluit voor Run & Bike in Vilvoorde in januari 2021

Als alles goed gaat, hervat de duursport-competitie op 9 januari 2021, dat is althans waar ze bij BIN, de Brusselse triatlonclub van de Nato, stellig in geloven, want zij gaan vol voor de organisatie van hun Run & Bike in Vilvoorde. In samenspraak met de lokale overheid kan de wedstrijd voor ploegen van twee atleten, die afwisselend lopen en fietsen, volledig corona-proof doorgaan. En er is de garantie dat bij een annulering wegens covid-19 maatregelen, het inschrijvingsgeld terugbetaald wordt. “Wij willen vooral perspectief bieden en mensen weer aan het sporten krijgen,” zegt organisator Rene Moreau.

Rene is van nature een vrolijke en optimistische atleet, die ook al bij veel organisaties ingesprongen is als vrijwilliger. Hij heeft een hart voor de sport en laat dat nu ook blijken als drijvende kracht achter de BIN Run & Bike van 9 januari in Vilvoorde. “We hebben er alles aan gedaan om de organisatie corona-proof te maken, in samenwerking met de stad Vilvoorde. Voorlopig zijn we positief en in principe nemen we op 15 december de definitieve beslissing of de wedstrijd al dan niet doorgaat. Dat hangt dan volledig van de maatregelen af,” aldus Rene.

Run & Bike steeds populairder als sport

Op 9 januari staan in Vilvoorde drie afstanden op het programma. Voor de kids (tot 14 jaar) is er een 5 km run & bike, voor de beginners een 8 km en de hoofdwedstrijd is de 16 km run & bike. De laatste jaren is run & bike een sterk groeiende discipline binnen de multisporten en dat heeft veel te maken met het feit dat je de wedstrijd in duo aflegt. Elk duo krijgt 1 fiets mee en mag zelf beslissen wie fietst en loopt en hoe lang. De deelnemers moeten samenblijven en dus de juiste tactische keuzes maken tussen lopen en fietsen en het uitspelen van de juiste sterktes van de twee deelnemers. Alle informatie vind je op de website van het Brussel Ironman Nato team en inschrijven doe je via de website van Triatlon Vlaanderen.

Ook Triatlon Vlaanderen, dat de Run & Bike in Vilvoorde mee ondersteunt, is optimistisch dat het seizoen in januari hervat kan worden. Zij kondigden vorige week al een nieuw cross-duatlon circuit aan in 2021 met als eerste manche Zeebrugge op 10 januari.