Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
1 op 5 triatleten is positief dat we in 2021 een normaal triatlon-jaar krijgen
Uitkijken naar triatlonwedstrijden in 2021 (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

1 op 5 triatleten is positief dat we in 2021 een normaal triatlon-jaar krijgen

Twee weken geleden vroegen we de Belgische triatleten naar de grootste uitdaging voor het triatlon-seizoen 2021: nu al inschrijven voor wedstrijden of beter nog even wachten tot er wat meer perspectief is om weer aan triatlon te doen. Uit de resultaten blijkt nu dat de grote meerderheid van de Belgische triatleten zich al inschrijft of ingeschreven is voor wedstrijden in 2021. En 1 op 5 triatleten is zelfs erg positief en verwacht dat we in 2021 een normaal triatlon-jaar krijgen…

Op 3athlon.be namen 236 triatleten deel aan onze Poll en de overgrote meerderheid daarvan gelooft in triatlonwedstrijden in 2021. Slechts 19 % van de triatleten schrijft zich voorlopig nog niet in voor triatlonwedstrijden in 2021. 14% vindt het nog te vroeg met de huidige Covid-19 situatie. Opvallend: slechts 4% van de triatleten is pessimistisch gestemd en verwacht dat er in 2021 geen wedstrijden zullen zijn.

De resultaten van onze Poll op 3athlon.be:

Bij de positiever ingestelde triatleten zien we dat een kwart hun seizoen 2021 al grotendeels vastgelegd heeft door het uitstel van de wedstrijden die ze in 2020 al op de planning hadden. Maar het blijkt ook dat 1 op 5 triatleten echt gelooft in een normaal triatlon-seizoen. 19% van de triatleten meldt zich nu al aan voor wedstrijden om een perspectief te hebben als doel om naartoe te trainen. En slechts 9% wil er vooral op tijd bij zijn om zich in te schrijven voor de wedstrijden uitverkopen. Dat valt dus al bij al nog mee en goed om zien dat er vooral positivisme heerst bij de triatleten…

Daarnaast hielden we ook nog een Poll op Instagram, met de vraag of je je nu al wou inschrijven om uitverkochte wedstrijden te vermijden of liever nog wacht tot 2021, en daar zien we dat 58% van de 92 triatleten die op onze Poll reageerden voorlopig nog even wacht…