Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen Vincent Luis voor het eerst op tijdritfiets “Triatlon is meer dan fietsen alleen…”
Vincent Luis en Alistair Brownlee op het race circuit in Daytona (foto: PTO)
Nieuws

Wereldkampioen Vincent Luis voor het eerst op tijdritfiets “Triatlon is meer dan fietsen alleen…”

Kan World Triathlon wereldkampioen Vinenct Luis zondag in de PTO Championship tijdens de Challenge Daytona zijn ongeslagen status van 2020 behouden? Aan het materiaal zal het alvast niet liggen bij de Franse wereldtopper op de korte afstand. Speciaal voor dit officieuze WK halve triatlon kreeg Vincent Luis een S-Works tijdritfiets van sponsor Specialized, inclusief een op maat gemaakt ligstuur. Maar voor Vincent Luis zal het wennen worden, voor het eerst in wedstrijd op een tijdritfiets. “Ik trap misschien niet de wattages die mijn concurrenten trappen, maar een triatlon is meer dan alleen fietsen,” grapt de atleet die ondanks zijn topfiets niet verwacht op dat tweede onderdeel het verschil te maken. In het water en tijdens het lopen zullen we de Fransman des te meer in de aanval zien, maar als we deze fiets zo zien komt het tijdrijden ook wel goed. En Vincent was blij om Lionel Sanders eens tegen het lijf te lopen, maar verwacht de meeste tegenstand van Alistair Brownlee…

“Leuk om Sanders live te ontmoeten”

De momenteel onverslaanbare korte afstands atleet Vincent Luis liet tijdens de persconferentie weten alvast uit te kijken naar zijn ontgroening op de langere afstand. “Dit wilde ik altijd al eens proberen en deze wedstrijd is iets langer, maar nog niet zó lang.” Nooit eerder was de Fransman langer dan twee uur onderweg in een wedstrijd, hoe dat hem zal bevallen durft hij dan ook nog niet te zeggen: “Dat is ook voor mij nog een groot vraagteken. Ik heb mijn best gedaan om te trainen op het vasthouden van een aerodynamische positie en goed gekeken naar een voedingsplan. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en wat dat betreft is het een totaal andere sport. Sterker nog: ik had niet eens een nummerband”, lacht de atleet die er deze week nog een aan moest schaffen.

De S-Works tijdritfiets van de World Triathlon wereldkampioen (foto: Vincent Luis)

“Dit veld is ongekend. Het is een mooie kans om tegen deze mannen te racen en het was leuk om Lionel (Sanders, red.) voor het eerst in levende lijven te ontmoeten.” Maar toch vreest hij Sanders niet het meest, Luis’ ogen zijn vooral gericht op Alistair Brownlee. “We racen al vijftien jaar tegen elkaar en hij heeft mij vaker verslagen dan ik hem. Hij heeft vorig jaar al wat Ironmans geracet en een tijd van 7u45 staan. Alistair is sterk op deze langere afstanden. Tijdens de World Cup in Valencia ontsnapte hij even, maar dat was een stayerwedstrijd, ik weet nog niet wat ik tegen hem kan betekenen in een non-drafting race. Als we samen kunnen rennen, heb ik een goede wedstrijd. Het zou mij vertrouwen geven als we het in de laatste 500 meter tegen elkaar op moeten nemen”, aldus Luis die zich over zijn eindsprint in ieder geval niet druk maakt.