Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
‘Samen Door De Hel’ – Alternatieven voor Hel over hele land, Geert Lauryssen snelste in Kasterlee zelf
Jelle Mannaerts zamelde meer dan 3.000 euro in voor Kom op tegen Kanker (foto: Guy Mannaerts)
Multisports

‘Samen Door De Hel’ – Alternatieven voor Hel over hele land, Geert Lauryssen snelste in Kasterlee zelf

Door de corona-crisis en de huidige lockdown was er zondag voor het eerst sinds 2002 geen Hel van Kasterlee, de zwaarste cross-duatlon ter wereld, maar dat weerhield heel wat sportievelingen er niet van om toch de uitdaging van 10 km lopen, 115 km mountainbiken en 30 km lopen aan te gaan, verspreid over het land. In Kasterlee zelf gaf Seppe Odeyn om 8 uur ’s ochtends het officieuze startschot voor 16 duatleten die op zichzelf aan de Hel begonnen, met onder hen Geert Lauryssen, die de snelste bleek in Kasterlee.

Voor achtvoudig winnaar Seppe Odeyn zou het zijn tiende Hel van Kasterlee geworden zijn. Ruim 600 atleten probeerden zich dit jaar in te schrijven, maar door de tweede corona-golf moest de 19de editie van de zwaarste cross-duatlon ter wereld geannuleerd worden. Om toch nog een beetje dat Hel-gevoel te behouden, mocht Seppe Odeyn zondagochtend de start geven. Daarna ging hij zelf ook nog wat lopen en fietsen. In Kasterlee zelf kwamen 16 atleten in actie, van wie Geert Lauryssen de snelste bleek.

Op andere plekken hielden atleten hun persoonlijke editie van de Hel van Kasterlee, onder het motto ‘Samen Door De Hel’. Zaterdag al draaiden Bart Peeters en Rob Thielemans de disciplines om. Op het parcours van de Hel fietsten de twee samen over het loopparcours om tussenin 115 km te lopen op het mountainbike parcours. En dat alles voor het goede doel. Ook Jelle Mannaerts deed in zijn eentje de Hel voor Kom Op Tegen Kanker. Hij zamelde meer dan 3.000 euro in na een helletocht van meer dan 10 uur. En er waren er nog een pak meer…

Toch knap dat zoveel atleten vandaag de Hel op hun eigen manier beleefden en bij deze willen we ze allemaal 1 voor 1 proficiat wensen en we hopen jullie volgend jaar in de sporthal van Kasterlee weer over de rode loper binnen te halen!