Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De vijf populairste loopschoenen van 2020 onder triatleten en duatleten bij Vedette Sport
Extra

De vijf populairste loopschoenen van 2020 onder triatleten en duatleten bij Vedette Sport

Volgens het Year in Sport rapport van Strava werden er in 2020 maar liefst 3 miljard loopkilometers gemaakt, bijna een verdubbeling tegenover 2019. En dat merkten de sportwinkels ook in de verkoopcijfers van loopschoenen. Wij gingen ons licht opsteken bij Vedette Sport in Lier, al jaren trouwe partner van 3athlon.be en specialist in loopschoenen. Geert Baetens, zelf een goeie ultra-trailrunner, vertelt ons wat de vijf populairste loopschoenen van 2020 waren onder triatleten en duatleten.

Hoka One One Evo Carbon Rocket

Vedette Sport is gespecialiseerd in Hoka One One en dat de Carbon Rocket tussen de populairste loopschoenen van 2020 staat, is geen verrassing. Dit is een superlichte loopschoen met de PROFLY tussenzool voor een zachte landing en een explosieve afrol. De Carbon Rocket wordt versterkt met een exclusieve Hoka One One carbon plaat in de middenzool. De specifieke vorm van deze carbon plaae zorgt voor een maximale return. Met een drop van slechts 1 mm en een gewicht van 218 gram is dit de eerste keuze van veel snelle lopers.

Met de Carbon Rocket kan je nu een geweldig deal doen bij Vedette Sport. Of scroll nog wat verder als je nog wat sneller wil zijn of tot helemaal onderaan als je voor meer comfort en toch voldoende snelheid wil gaan…

Vedette Sport biedt nu 30% korting op de Evo Carbon Rocket

On Cloudflow

Toptriatleten als Frederik Van Lierde en Bart Aernouts kiezen al langer voor On Running en de On Cloudflow was het afgelopen jaar absoluut de populairste schoen van On bij triatleten en duatleten. De zool is opgebouwd uit 18 zogenaamde clouds met daarboven het zero-gravity foam. Het maakt van de On Cloudflow een snelle en goed zittende schoen. Als je nog nooit op On Running hebt gelopen, adviseren we je om bij Vedette Sport binnen te springen en tijdens een loopanalyse de On Cloudflow zelf eens te proberen…

De On Cloudflow kost je momenteel € 150,- in de Vedette Sport webshop

Hoka One One Carbon X

Niemand minder dan achtvoudig Hel-winnaar en ex-wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn testte een tijd geleden het prototype uit van de Hoka One One Carbon X, de ultieme wedstrijdschoen in het Hoka-gamma. De Carbon X kenmerkt zich door een carbonplaat die je naar voren stuwt en je afzet versnelt. Deze loopschoenen zijn uitgevoerd met PROFLY X, een veerkrachtige en lichte tussenzool, en heeft daarnaast een brede basis voor een stabiele, zachte en zeer responsieve loopervaring Maar het kernwoord van de Carbon X is en blijft: pure snelheid!

Check zelf bij Vedette Sport of ook jij sneller loopt met de Carbon X

Saucony Endorphin Speed

Ondanks de opkomst van populaire triatlonmerken als Hoka One One en On Running blijft het ouwe trouwe Saucony toch nog altijd hoog scoren onder triatleten en duatleten. De Saucony Endorphin Speed is bijvoorbeeld het ‘weapon of choice’ van toptriatlete Emma Bilham. De Speed bevindt zich tussen de Pro en de Shift in de Endorphin-lijn van Saucony. In plaats van de harde carbon-plaat van de Pro heeft de Speed een flexibelere nylon-plaat. Maar het is vooral het ‘speedroll’ concept die deze schoen zo populair maakt onder atleten.

De Saucony Endorphin Speed vind je in de webshop van Vedette Sport aan € 180,-.

Hoka One One Clifton Edge

De Clifton Edge is misschien wel de ideale triatlonschoen in het Hoka One One gamma. De Clifton Edge heeft een laag gewicht, maar toch een enorme demping, vergelijkbaar met de snelle Carbon Rocket. Het meest opvallende is de verlengde hiel. Op het eerste zicht ziet het er misschien niet uit, maar dat went snel. En bovendien ervaar je het comfort van een zacht hielcontact. Een ideale trainings-schoen die je ook perfect tijdens wedstrijden kan dragen.

Probeer de Hoka One One Clifton Edge nu zelf bij Vedette Sport