Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet mag uit quarantaine in Nieuw-Zeeland “Ik kijk uit naar de triatlon wedstrijden hier”
Hanne De Vet pakte zilver op het BK sprinttriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Hanne De Vet mag uit quarantaine in Nieuw-Zeeland “Ik kijk uit naar de triatlon wedstrijden hier”

De Belgische triatlete Hanne De Vet ziet dinsdag voor het eerst in maanden eindelijk haar partner Hayden Wilde weer, nadat ze zich twee weken lang helemaal alleen mocht bezighouden in het luchthavenhotel, als verplichte quarantaine bij haar aankomst in Nieuw-Zeeland. Zo miste ze zondag nog de triatlonzege van Hayden in de Surfbreakers triatlon, maar ze heeft het aangename vooruitzicht om de komende weken zelf aan wedstrijden deel te nemen… en dat in volle zomerperiode, in een land dat mompenteel volledig virusvrij is. “Het zal wel even raar doen om weer een compleet normaal leven zonder corona te hebben hier…”

In Nieuw-Zeeland is het corona-virus ondertussen volledig onder controle. De laatste twee weken kende het land nog 48 besmettingen, maar dat waren volgens de Nieuw-Zeelandse overheid allemaal gevallen in isolatie. Onder de gewone bevolking zou er geen enkele besmetting meer zijn. Nieuw-Zeeland had tijdens de hele covid-19 pandemie te maken met maar 2.144 besmetting en er waren slechts 25 overlijdens.

“Ik mocht twee weken niet weg uit het hotel”

Het gevolg is wel dat er strenge maatregels worden gehanteerd in de luchthavens, zoals Hanne zelf mocht ervaren. “Ik heb hier effectief twee weken in quarantaine gezeten,” vertelt Hanne. “Iedereen die hier het land binnenkomt, moet verplicht twee weken in zogenaamde ‘managed isolation’. Dat betekent dus dat je in een hotel verblijft, dat geregeld is door de overheid en waar je twee weken niet weg mag. Gelukkig zijn het nu mijn laatste uren.”

Hanne hield zich tijdens de quarantaine bezig door onder andere op haar hotelkamer op Zwift te trainen…

Tijdens de eerste corona-golf waren de regels ook al streng in Nieuw-Zeeland. Hanne verbleef er toen samen met Hayden en ze moesten samen in lockdown. Ondertussen is het leven weer redelijk normaal in Nieuw-Zeeland. “Dat gaat wel even raar doen, als ik hier buitenkom. De Nieuw-Zeelanders leven een compleet normaal leven, zonder corona. Als je hier met een mondmasker naar de winkel gaat, dan word je vreemd aangekeken. Op zich is de quarantaine van twee weken voor reizigers nog de enige maatregel, voor de rest is hier alles redelijk normaal.”

“Triatlonseizoen volop bezig hier”

De quarantaine-periode liep maandag af voor Hanne, net te laat om een eerste triatlon mee te doen. Naast het na een paar maanden terugzien van haar vriend Hayden, heeft Vetje ook nog wat wedstrijden gepland. “Jammer genoeg heb ik de surfbreaker triatlon juist gemist met een dag,” vertelt Hanne. “Het is hier momenteel zomer en dat betekent dat het triatlonseizoen nu bezig is. Er zijn binnenkort hier nog wel een aantal wedstrijden die ik kan meedoen. Het was wel een mooie overwinning van Hayden, hΓ©? Ik heb er zelf niets van gezien natuurlijk, vanuit men hotelkamertje, maar ik weet wel dat hij op dit moment in goeie vorm zit.”

“Als alles goed gaat, blijf ik waarschijnlijk in Nieuw-Zeeland tot de eerste internationale triatlons er aan komen. Ik houd jullie wel op de hoogte van de wedstrijden hier, want ik hoorde al dat er een paar jaloers zijn. En ik mag ook nog eens twaalf uur vroeger dan jullie nieuwjaar vieren. Dus bij deze alvast de beste wensen,” besluit Hanne al lachend.