Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch getinte winst in laatste triatlon van het jaar in Nieuw-Zeeland
Nieuws

Belgisch getinte winst in laatste triatlon van het jaar in Nieuw-Zeeland

In het Nieuw-Zeelandse Mount Maunganui is zondag de allerlaatste triatlon van 2020 gehouden, met winst voor de Nieuw-Zeelandse topatleten Nicole Van der Kaay en Hayden Wilde. Dankzij die laatste kreeg deze overwinning een Belgisch tintje, want Hayden won de Surfbreaker triatlon terwijl zijn Belgische vriendin en triatlete Hanne De Vet in een hotel vlakbij de luchthaven haar quarantaine uitzit alvorens ze weer verenigd wordt met Hayden. En dat motiveert de Kiwi blijkbaar, want een week eerder liep hij al een supersnelle 5 km onder 14 minuten en won hij nog een supersprint-triatlon…

Hayden Wilde, die in de eerste lockdown eerder dit jaar al gezelschap kreeg van Hanne De Vet in een afgelegen Nieuw-Zeelands trainingsoord, won in 2019 ook al de Surfbreaker triatlon. Dit jaar was hij bijna zeven minuten sneller. Na 53’28 pakte hij de overwinning. Tayler Reid, de andere Nieuw-Zeelandse topper uit het WTS-circuit, werd tweede op 21 seconden en Dylan McCullough werd derde in 55’22.

Winnares van Wuustwezel 2018 pakt zege

Bij de vrouwen was Nicole Van der Kaay de snelste na een spannende strijd tegen Rebecca Spence. Nicole kennen we nog goed als winnares van de ETU European Cup triatlon in Wuustwezel in 2018 toen ze Kirsten Nuyes klopte. Ze had een stevige klant aan Rebecca Spence, maar die moest de zege aan Van der Kaay laten. Nicole won in 59’22. Zes seconden later finishte Spence als tweede. De derde plaats was voor Ainsley Thorpe in 1u00’50.

Eerder deze week deed Hayden Wilde ook al mee aan een plaatselijke 5 km loopwedstrijd. Met een tijd van 13’52 liet hij al zien goed in vorm te zijn voor het Nieuw-Zeelandse zomerseizoen. Hij won een week eerder ook al een supersprint-triatlon in de Palmerston North militaire basis.

Zomer in Nieuw-Zeeland

De Surfbreaker triatlon wordt gehouden in de schaduw van de uitgedoofde Mount Maunganui vulkaan, vlakbij het vooral bij surfers erg populaire Main Beach strand. In Nieuw-Zeeland is het nu volop zomer en het waren dan ook erg zonnige omstandigheden in deze laatste race van het jaar. Een 150-tal triatleten namen deel aan de sprint- en supersprinttriatlon en zo’n 40 elites daagden op voor de topwedstrijd.

Uitslag Surfbreaker Triatlon 2020