Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Herremans trekt voluit kaart van de jeugd bij het Athletes For Hope triatlon team in 2021
Hasse Fleerackers (r) in de nieuwe triatlon-outfit van het Athletes For Hope team (foto: AFH/Mats Palinckx)
Nieuws

Marc Herremans trekt voluit kaart van de jeugd bij het Athletes For Hope triatlon team in 2021

Traditiegetrouw is Marc Herremans één van de eersten om zijn triatlonteam, en bij uitbreiding zijn cyclocross en bmx-team, voor te stellen voor het nieuwe jaar. Deze keer gebeurde dat door de corona-pandemie helaas niet op een groots To Walk Again gala. De grootste verandering is dat we nu helemaal niet meer spreken over het 185-team, maar van het Athletes For Hope team. Naast de sportieve prestaties blijft het hoofddoel om geld in te zamelen voor de opening van de Athletes For Hope revalidatieweide en de aankoop van een kinderstaprobot.

De kern van het Athletes For Hope triatlonteam zijn de elite-atleten Hanne De Vet, Kirsten Nuyes, Niek Heldoorn en Stenn Goetstouwers. Maar Marc Herremans trekt in 2021 ook weer voluit de kaart van de jeugd. Toptalentjes Hasse Fleerackers, Preben Fleerackers en Celine Vrints maken deel uit van het triatlon development team. Marc ziet toekomst in de plaatselijke jeugd. “Met Preben, Celine en Hasse proberen we de jongeren naar het hoogste niveau te begeleiden. Dat hebben we in 2009 ook gedaan met jongens als Marten Van Riel en Stenn Goetstouwers en het is mooi om te zien waar zij nu staan,” aldus Marc.

Hanne De Vet showt de nieuwe AFH kledij voor 2021

Het Athletes For Hope team bestaat niet alleen uit triatleten, er is ook de combinatie met cyclocross, met Jelle Harteel en Sterre Vervloet, en BMX, met Didi Van Tiggel en Bo Van Tiggel. In het cyclocross development team zitten nog Milan De Winter en Eline De Winter.

Marten Van Riel gaat solo

Geen Marten Van Riel mee in het Athletes For Hope team, want de toptriatleet heeft besloten om vanaf 2021 solo te gaan, met individuele sponsors. Marten houdt wel mooie herinneringen aan en heel veel sympathie voor het 185-team, zoals blijkt uit zijn afscheidsbericht.