Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De 255 Triathlon – Langste 1-dags triatlon ter wereld, 200 km fietsen op race-circuit van Goodwood
Nieuws

De 255 Triathlon – Langste 1-dags triatlon ter wereld, 200 km fietsen op race-circuit van Goodwood

In Engeland gaan ze in 2021 de langste 1-dags triatlon ter wereld organiseren, de 255 triathlon van Goodwood, op het race-circuit waar Greg Lemond in 1982 wereldkampioen wielrennen werd. De 255 triathlon staat voor 255 km in totaal: 5 km zwemmen, 200 km fietsen en 50 km lopen. De organisatie claimt daarmee op zondag 8 augustus de langste 1-dags triatlon ter wereld te organiseren. Helemaal juist is dat niet, getuige het succes van de ultra-triatlons en de Xtri’s, maar het bekt wel mooi…

Een triatlon op een race-circuit is niet nieuw. In december 2020 kregen we een spectaculaire race te zien in The Championship, de samenwerking van de PTO en Challenge Family, op het iconische circuit van Daytona. Elementen van die wedstrijd komen ook terug in Goodwood. Zo is de 5 km zwemmen in een meer, gelegen vlakbij het circuit. Na een korte aanloopstrook volgen er maar liefst 52 rondjes op het 3,8 km lange circuit. De 50 km lopen is onderverdeeld in 10 rondjes van 5 km in tegenwijzerzin over het circuit en door de paddock.

Pitstop voor bevoorrading

Een nieuw en mogelijk spectaculaire feature is de pitstop die triatleten kunnen maken. Het is namelijk mogelijk om de eigen bevoorrading te plaatsen in de pitbox. Wij zijn alvast benieuwd hoe ze het draften gaan tegengaan. Er worden maximum 300 deelnemers toegelaten, maar met 52 rondjes fietsen wordt non-drafting toch een uitdaging, als je het ons vraagt…

De inschrijvingen voor de 255 Triathlon Goodwood op 8 augustus 2021 zijn ondertussen geopend, al moet je er wel 360 pond, zo’n 398 euro, voor neertellen…

Alle informatie vind je op de website van 255 Triathlon – Goodwood