Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
World Triathlon stelt kwalificatie periode voor Olympische Spelen uit van maart naar mei
Claire en Katrien bij de start van de olympische triatlon in Rio (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

World Triathlon stelt kwalificatie periode voor Olympische Spelen uit van maart naar mei

Waar de Olympische kwalificatieperiode in december nog werd bevroren tot 15 maart, heeft de Executive Board van World Triathlon besloten die periode te verlengen: atleten kunnen zich pas vanaf 1 mei weer kwalificeren voor de Olympische Spelen of Paralympische Spelen in Tokyo. Dat betekent dat atleten die zich nog niet gekwalificeerd hebben, dan hooguit een week of acht overhouden om zich te plaatsen, aangezien de Spelen nu staan gepland voor juli. Voor onze Belgian Hammers heeft dat geen gevolgen. Claire Michel, Valerie Barthelemy, Jelle Geens en Marten Van Riel staan alle vier hoog genoeg op de ranking en ook in de Mixed Team Relay staat België binnen de kwalificatie-plaatsen.

Volgens World Triathlon is de keuze gemaakt in overleg met atleten, coaches, medici en jury en is de reden daarvan dat ze eerst willen kijken hoe de situatie rondom het coronavirus zich ontwikkelt. De kwalificatieperiode begint sowieso niet voor 1 mei, maar of dat haalbaar is wordt nog bekeken en daarover wordt uiterlijk op 18 maart een besluit genomen. De ranking werd overigens al in maart 2020 bevroren en ligt straks dus minimaal 14 maanden stil.

Maya Kingma geselecteerd voor Nederland

In sommige landen werden ondertussen al een aantal atleten geselecteerd voor de Olympisiche Spelen. Afgelopen week kwam daar voor Nederland Maya Kingma nog bij, de triatlete die bij ons bekend is van haar deelnames in de T3 Series voor SMO-Scott.