Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veldrijder Tom Pidcock kan ook (heel) snel lopen: 5 km in 13 minuten, Kienle en Wurf onder de indruk
Multisports

Veldrijder Tom Pidcock kan ook (heel) snel lopen: 5 km in 13 minuten, Kienle en Wurf onder de indruk

De Britse top-veldrijder, en in 2021 ook wegwielrenner bij Ineos, Tom Pidcock moet misschien eens beginnen nadenken over een carriere in de duatlon- en triatlonsport want hij bewees dit weekend dat hij ook snel kan lopen, heel snel zelfs. Op een, overigens niet gehomologeerde, 5 km lopen in een park bij hem in de buurt dook Pidcock onder de 14 minuten. Op Instagram laat hij zelf al weten dat hij nog een tweede poging gaat doen om dit resultaat te benaderen en te bevestigen want met zijn 13’25 kan hij mee met de betere lopers en zit hij maar nipt boven het Europees record stratenlopen…

https://www.instagram.com/p/CK_sBxyJV8t/

Het Belgisch record op de 5.000 meter op de piste staat op 12’49 (Mohammed Mourit), het wereldrecord. Het Europees record 5 km stratenlopen, wat isaac Kimeli en Robin Hendrix in 2020 wilden aanvallen op het circuit in Zolder maar wat door corona niet door kon gaan, staat op 13’18. Het zou dus bijzonder straf zijn als Pidcock zonder specifieke training plots een 13’25 uit zijn sloffen zou kunnen toveren. Zijn GPS-gegevens zien er wel degelijk realistisch uit op Instagram, maar wij willen hem deze tijd eerst wel eens zien bevestigen.

“Enorme aanleg voor hardlopen”

Volgens zijn Belgische begeleider Kurt Bogaert in Het Nieuwsblad is het geen verrassing dat Pidcock zo’n snelle tijd neerzet. ““Hij kan enorm lopen. Uit testen bij het labo van Red Bull in Salzburg bleek hij een enorme aanleg te hebben voor hardlopen. Zowel qua inhoud als qua loopstijl. Tom denkt zelfs dat hij nog sneller kan,” aldus Kurt.

Bij Ineos hebben ze blijkbaar een neus voor goede multisporters. Ironman-triatleet Cameron Wurf is er aan zijn tweede wielerseizoen bezig. Hij kwam op looptraining een paar maanden geleden nog Frederik Van Lierde toevallig tegen en bevestigde dat hij deelneemt aan het BK halve triatlon in Menen in 2021. Ook voormalig tourwinnaar Geraint Thomas kan een stukje lopen en liet ook al weten dat hij na zijn actieve wielercarriere de stap zet naar Ironman triatlons… Wurf was overigens 1 van de eersten om de Instagram-post van Pidcock te liken, waarop Kenneth Vandendriessche reageerde met de vraag “Hem niet in triatlon uit te nodigen”. Ook Sebastian Kienle was onder de indruk: “Het lijkt er op dat elke sport een sport voor jou is…”