Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de voetsporen van topatleten Van Hemel en Carabin: rijdt of loop GPX-route en steun triatleten
Sebastien Carabin en Tim Van Hemel tussen Yeray Luxem en Sylvain Denis in de Nisraman (foto: 3athlon.be)
Multisports

In de voetsporen van topatleten Van Hemel en Carabin: rijdt of loop GPX-route en steun triatleten

Het is een bizar jaar geweest voor triatleten Sebastien Carabin en Tim Van Hemel met heel wat wedstrijden die wegvielen, maar ook andere bronnen van inkomsten vielen weg. In plaats van een wafelenbak of een spagetti-avond hebben beide topatleten een andere manier gevonden om hun dromen bewaarheid te zien worden. Sebastien Carabin, ex-Belgisch kampioen in het mountainbiken en de laatste twee jaar enorme progressie gemaakt in het Xterra circuit, wil graag naar het WK Xterra in Maui. Tim Van Hemel, ex-Belgisch kampioen kwarttriatlon en tweevoudig Europees kampioen cross-triatlon en -duatlon, droomt dan weer van het WK Ironman in Hawaii. Om die dromen te verwezenlijken, kan je de twee atleten steunen door hun GPX-routes te fietsen of te lopen. Sebastien zette een technisch trailparcours uit in en rond Verviers, Tim koos voor de mooiste gravelbaantjes in de Kempen…

Gravelride aan ‘De Poeier’ in Balen-Wezel

Tim Van Hemel winnaar in de triatlon van La Roche (foto: Sportevents)

De routes van Tim starten en finishen vlakbij het hoofdkwartier van 3athlon.be, in Balen-Wezel, bij Poeier Fietsdepot, vernoemd naar de vroegere munitiefabriek. “Het ultieme doel voor mij als triatleet is de Ironman van Hawaii als PRO-atleet,” vertelt Tim. “Dit ultieme doel is een heel traject waar enkele jaren voorbereiding aan vooraf gaan. Naast training is er ook budget nodig om dit alles te verwezenlijken, denk hierbij aan reis- en verblijfskosten, stages… Ik kan gelukkig rekenen op een aantal privé-sponsors, maar zelfs daarmee is dit project momenteel financieel niet haalbaar voor mij. Een crowdfunding initiatief zoals deze Gravelride kan mij dus zeker helpen.”

“Wil je mij helpen om in Hawaï te geraken als triatleet? Kan je ook zo genieten van fietsen in de mooie natuur? Dan zijn deze routes zeker iets voor jou! Omdat off-road me nog steeds nauw aan het hart ligt, heb ik 2 super coole gravel rides uitgezet (voor gravelbike of MTB). Graag neem ik je mee op pad in mijn eigen streek, om het mooie Mol en omgeving te verkennen. Niet zomaar “kop in de kas en goan”, maar regelmatig sightseeing verzekerd! Vertrek en aankomst van de routes zijn voorzien aan Poeier Fietsdepot in Balen-Wezel,” aldus Tim.

Download hier de GPX-route en steun Tim Van Hemel. Op de site krijg je ook een impressie van het parcours, dat er overigens in de tweede week van februari mooi besneeuwd bijligt…

Trailrunnen in de streek rond Verviers

Sebastien Carabin wint de Houffaraid (foto: 3athlon.be)

Sebastien Carabin waagde zich in 2019 aan een paar XTerra triatlons en in 2020 verraste hij vriend en vijand door vanuit een verloren positie na het zwemmen twee keer een podiumplaats te pakken in de Xterra Czech Republic en de Xterra Malta. Normaal had hij zich zo kunnen plaatsen voor het WK Xterra in Maui, Hawaii, maar ook die wedstrijd sneuvelde door de covid-19 pandemie. In 2021 krijgt hij een nieuwe kans om zijn Xterra Maui-droom waar te maken. En jij kan Seba steunen!

“Ik nodig je graag uit om mijn streek in Verviers al lopend of wandelend te komen ontdekken. Vertrekkende van in het dorp Bilstain ( brasserie de la ferme ) bouwde ik  2 parcoursen, speciaal voor deze gelegenheid. In 2021 heb ik als doel om zo goed mogelijk te presteren op het Wereldkampioenschap Xterra in Maui eind oktober. Momenteel heb ik het budget voor deze deelname rond, maar om ervaring op te doen wil ik aan zoveel mogelijk Xterra wedstrijden op het hoogste niveau deelnemen. Door de hoge kostprijs staan er momenteel slechts 3 op mijn planning. Hopelijk kan ik via dit project en jullie steun er nog minstens 1 aan toevoegen,” aldus Sebastien.

Download hier de GPX-route en steun Sebastien Carabin

De MYGPX-website is een initiatief van Sportevents, waar Van Hemel en Carabin vaste deelnemers zijn aan heel wat wedstrijden. Je vindt er nog een aantal andere GPX-routes, zowel voor trailrunnen, fietsen als wandelen.