Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwift past uitslag Z Pro Tri race en  spelregels voor lopen aan, Seppe Odeyn dan toch tweede
De bondscoach van de Belgian E-hammers in actie (foto: Seppe Odeyn)
Multisports

Zwift past uitslag Z Pro Tri race en spelregels voor lopen aan, Seppe Odeyn dan toch tweede

Er was heel wat te doen woensdag rond de uitslag en het verloop van de eerste manche van de Z Pro Tri Series 3 en in een reactie heeft Zwift de uitslag van de race aangepast, waardoor Seppe Odeyn opschuift naar een heel mooie tweede plaats en Jackson Laundry de winnaar wordt. Ook past Zwift de spelregels aan voor het lopen. Wie de loopproef in de toekomst overslaat, ook al is het door een technisch defect of een probleem met de connectie tussen Zwift en de loopband, zal een DSQ achter zijn naam krijgen en niet meer mogen starten in race 3. Seppe Odeyn was alvast blij dat de uitslag aangepast werd. “Het was wel zuur dat de frisse mannen zonder loopproef met de punten gingen lopen…”

“Kreeg vleugels toen ik Brownlee voorbij spurtte”

“Het is goed dat ze de uitslag aangepast hebben,” vertelt Seppe. “Blijkbaar was het lopen te lang en hadden ze dat fout berekend. Maar het was wel zuur dat de frisse mannen zonder loopproef met de punten gingen lopen in race 3. Goed dat ik nu alsnog tweede ben. En ik ben uiteraard tevreden van mijn races. Ik was al heel fier dat ik er bij ben en dat ze Kenneth en mij terug hebben opgevist. In de TT heb ik goed getimed en kreeg ik vleugels toen ik Brownlee nog kon voorbij sprinten. Lopen was nieuw voor mij, maar ik koos voor de tweede loopgroep. En het criterium was in hoofdzaak aanklampen bij de frisse mannen.”

“Weet je overigens dat de nummers 1 en 2 allebei een podcast hebben? Het was woensdag overigens een collectieve Jogclub-prestatie, want het lopen deed ik op de loopband van Pieter (Heemeryck – redactie) in de garage van Bobby (Robrecht Paesen, zijn Jogclub Podcast-partner in crime – redactie). Volgende week zorg ik voor een webcam zodat Seppe ‘Odin’ ook een keer in beeld komt,” aldus Seppe Odeyn, die door de commentatoren constant als een Noorse god werd aangesproken met ‘Odin’…

Jackson Laundry wint voor Seppe Odeyn

Woensdag leunde de Zwift Pro Tri race voor de eerste keer echt tegen een normale triatlon aan, met een virtuele bike-run-bike. Maar bij de mannen waren er vier atleten die niet deelnamen aan het looponderdeel. Bij de vrouwen was er 1 atlete die niet meeliep. Mogelijk ging het om een technisch defect en was er geen internet of bluetooth connectie tussen de loopband en het Zwift-platform. De atleten die de loopproef oversloegen, waren duidelijk in het voordeel in de laatste fietsproef. Bovendien had Zwift een verkeerde berekening gemaakt en de eerste loopmeters van de triatleten niet meegeteld, zodat hun overall-tempo zakte. Dat werd aangepast waardoor bijvoorbeeld Seppe Odeyn een pak meer punten scoorde.

Nieuwe regels en korter looponderdeel

In de nieuwe uitslag klimt onze landgenoot naar de tweede plaats, achter winnaar Jackson Laundry. Die totaliseerde 52 punten. Seppe Odeyn scoort net als Jonny Brownlee en Antony Costes 51 punten en staat voorlopig ook tweede in het klassement. Kenneth Vandendriessche zagen we niet in het looponderdeel. Hij werd 12de met 35 punten. Bij de vrouwen was Kelsey Withrow de enige die niet deelnam aan het lopen. Zij scoorde al niet heel veel punten waardoor dit weinig invloed had op de einduitslag. Lucy Charles behoudt haar overwinning en leidersplaats.

Zwift kondigt nu aan dat ze het niet meer zullen toelaten dat een triatleet die niet aan de loopproef deelneemt, om welke reden dan ook, nog aan de start komt van de derde race. Bovendien wordt de loopproef ingekort naar 5 km zodat er meer transitie-tijd is tussen de drie onderdelen en triatleten ruim de tijd hebben om connectie te maken met powertrainer en loopband en klaar zijn om alles te geven in het fietsen en het lopen.

Aangepaste uitslag Race 1 van de Z Pro Tri Series 3