Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgen op startlijst Challenge Miami: Aernouts, Heemeryck, Lejeune in sterkbezette triatlon
Bart Aernouts op training in Lanzarote (foto: James Mitchell)
Nieuws

Drie Belgen op startlijst Challenge Miami: Aernouts, Heemeryck, Lejeune in sterkbezette triatlon

Als alles goed gaat, staan de Belgische toptriatleten Bart Aernouts, Pieter Heemeryck en Emmanuel Lejeune op 12 maart aan de start van de Challenge Miami, de eerste grote internationale triatlon van dit nieuwe seizoen. Challenge Family bewees in december 2020 al met het geslaagde The Championship op het race-circuit van Daytona dat ze een triatlon corona-proof kunnen organiseren. Ook in Miami wordt er op het race-circuit van Homestead Miami Speedway gefietst en gelopen. Het belooft alvast een spectaculaire wedstrijd te worden, met een deelnemersveld een WK-waardig. Zo kondigden we vorige week al aan dat Ironman wereldkampioen Jan Frodeno aan de start komt.

In het persbericht van maandagochtend kondigde Challenge Miami een bijzonder sterk deelnemersveld aan met 52 mannen bij de pro’s. Naast Jan Frodeno is er ook de deelname van onder andere Lionel Sanders, Andrew Starykowicz, Ben Hofmann, Magnus Ditlev, Matt Hanson, Tim O’Donnell, Tyler Butterfield, Pablo Dapena, Ben Kanute en halve Belg Rudy Von Berg. Zij krijgen, als alles goed gaat, het gezelschap van drie Belgische toptriatleten. Bart Aernouts, Pieter Heemeryck en aquathlon-wereldkampioen van 2018 Emmanuel Lejeune starten normaal hun seizoen in de Amerikaanse triatlon. De situatie wijzigt bijna wekelijks en dus zullen wij de komende tijd de vinger aan de pols houden met deze Belgische triatleten en je op de hoogte houden of ze effectief naar Miami kunnen afreizen…

17 rondjes fietsen op Speedway circuit

Ook bij de vrouwen komt er een indrukwekkend deelnemersveld aan de start. De twee grote blikvangers zijn Ironman wereldkampioene Anne Haug en de Britse Lucy Charles. Zij nemen het op tegen onder andere Heather Jackson, Fenella Langridge, Jodie Stimpson, Angela Naeth, Paula Findlay, Meredith Kessler, Sarah Crowley en Elisabette Curridori, de Italiaanse vriendin van Jim Thijs die het ook al uitstekend deed in The Championship.

De Challenge Miami is net zoals The Championship geen halve triatlon. De triatleten moeten 1.500 meter zwemmen in het kunstmatige meer op het middenterrein. Nadien fietsen de triatleten 17 rondjes op het Speedway circuit, goed voor 60 km. En tot slot lopen ze nog 7 rondjes voor in totaal 16,9 km. Challenge Family bewees in Daytona met The Championship dat ze de triatlon corona-proof kunnen houden, zonder toeschouwers op de tribune.

Reisrestricties en quarantaines

Maar het grootste risico voor de pro-atleten vormen de mogelijke reis-restricties. Zo hoorden we maandag al dat de Canadese triatleet Jackson Laundry forfait geeft omdat hij na terugkomst in Canada twee weken in quarantaine zou moeten. Ook voor onze 3 Belgische triatleten durven we momenteel de hand nog niet in het vuur te steken, maar het zou wel geweldig zijn om hen in actie te zien tegen de andere toppers…

Alle informatie vind je op de website van Challenge Miami