Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste World Triathlon Championship races schuiven naar najaar, seizoen start pas in mei
Marten Van Riel in de WTS race van Abu Dhabi in 2019 (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Eerste World Triathlon Championship races schuiven naar najaar, seizoen start pas in mei

Maandag kondigde World Triathlon, de internationale triatlon-federatie, aan dat de triatlons van Abu Dhabi (UAE) en Chengdu (China), de eerste twee manches van de World Triathlon Championship Series, opschuiven naar het najaar. Zowel Abu Dhabi als Chengdu slagen er door de huidige reisrestricties niet in om de wedstrijden in maart en begin mei te organiseren. De World Triathlon Championship Series is overigens de nieuwe naam van de vroegere WTS-races. Het World Triathlon Championship seizoen begint op die manier pas op 15 mei in Yokohama, Japan met een kwarttriatlon…

Nadat World Triathlon eerder al aankondigde dat de olympische kwalificatieperiode bevroren zou worden tot mei 2021, werd nu ook duidelijk dat er voor mei geen WTS-triatlons, of World Triathlon Championship races zoals het circuit vanaf 2021 heet, zullen komen. Seizoensopener Abu Dhabi, normaal in maart al op de kalender, schuift op naar het weekend van 5 en 6 november. Dat Abu Dhabi alsnog een wedstrijd in 2021 wil organiseren in het najaar, heeft er alles mee te maken dat de Grand Final in 2022 in Abu Dhabi plaatsvindt en ze de race in november als test-event zien voor het WK. Voor de triatlon in Chengdu is nog geen nieuwe datum gevonden. De wedstrijd in China stond op 1 mei op het programma, maar door de reis-restricties in China schuift ook Chengdu op naar ergens in het najaar.

Seizoen start op 15 mei in Yokohama

Het seizoen start op deze manier met een kwarttriatlon in Yokohama, Japan op 15 mei. Daarna trekken de triatleten naar Leeds, in de UK, op 5 juni. De volgende manche is op 26 en 27 juni in het Canadese Montreal. En de laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen is de World Triathlon Championship race van Hamburg op 10 juli.

Ook de World Cup triatlons, het op 1 na hoogste niveau, starten pas in mei. De wereldbeker-triatlon van Miyazaki in Japan, gepland op 20 maart, gaat niet door. Daardoor start het seizoen op 8 en 9 mei in Osaka, Japan. Maandag raakte ook bekend dat Lissabon, dat vroeger al succesvolle ETU-cups organiseerde, erbij komt in het World Cup circuit.

Alle verdere informatie vind je op de website van World Triathlon