Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Breaking news: geen Challenge Roth in juli 2021 “In september zijn onze kansen groter…”
Challenge Roth, één van de grootste triatlons in Europa (foto: Challenge Roth)
Nieuws

Breaking news: geen Challenge Roth in juli 2021 “In september zijn onze kansen groter…”

Nadat Challenge Roth in 2020 helemaal geen doorgang kon vinden – net als voor vrijwel alle wedstrijden ter wereld gooide ook hier het coronavirus roet in het eten – moeten deelnemers nu opnieuw langer hun geduld bewaren. De organisatie van wat misschien wel de meest toonaangevende Europese volledige triatlon is, heeft zojuist laten weten dat de wedstrijd niet op 4 juli 2021, maar op 5 september 2021 zal plaatsvinden. Daarmee verplaatst de race dus naar een datum later in het jaar, waardoor de kans groter wordt geacht dat de wedstrijd dan ‘gewoon’ doorgang kan vinden.

Er starten jaarlijks honderden Belgische triatleten in de grootste Europese long distance triatlon. Het verzetten van de Challenge Roth van juli naar september zal dan ook tot heel wat teleurstelling leiden, zeker aangezien heel wat Belgen ook al plannen voor september gemaakt hebben. In diezelfde maand vindt bijvoorbeeld ook het Multisport festival, inclusief het WK long distance triatlon, in Almere plaats. De organisatie van Challenge Roth komt wel met een persoonlijke boodschap aan al die triatleten:

Triatleten kunnen hun inschrijving gratis overzetten naar september 2021. Voor atleten voor wie september geen mogelijkheid is, geldt dat ze de inschrijving kostenloos kunnen overzetten naar juli 2022. Wie ook die optie niet wil kiezen, kan zijn inschrijvingsgeld, minus de administratiekosten, terug krijgen. “We zijn ervan overtuigd dat onze kansen op een veilige, goeie wedstrijd in september hoger zijn. Twee maanden kan een wereld van verschil betekenen. Maar het is geen garantie dat de wedstrijd effectief kan doorgaan, daarvoor blijft er nog te veel dynamiek rond het corona-virus,” aldus de organisatie…