Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman gooit Europese kalender overhoop: nieuwe datums Lanzarote, Marbella, Venetië en Aix-en-Provence
Het zwemonderdeel van een Ironman (foto: Ironman)
Nieuws

Ironman gooit Europese kalender overhoop: nieuwe datums Lanzarote, Marbella, Venetië en Aix-en-Provence

Nadat we dinsdagmiddag al met het nieuws kwamen dat de Challenge Roth uitgesteld wordt naar september, volgde er later dinsdag nog meer slecht nieuws voor veel triatleten. Ironman Europe kondige ineens nieuwe datums aan voor maar liefst zes wedstrijden, waarvan Ironman Lanzarote de bekendste en grootste is. De onder Belgische triatleten enorm populaire en loodzware Ironman op het vulkanische eiland zal ook in 2021 niet in mei doorgaan, maar verhuist naar begin juli. Dat ook nog vijf andere wedstrijden een nieuwe datum krijgen, zorgt voor heel wat gepuzzel en teleurgestelde reacties op social media…

De gevolgen zijn het zwaarst voor de Ironman Lanzarote. Niet alleen gaat de wedstrijd niet door in mei, de nieuwe datum van 3 juli brengt de volledige triatlon in hetzelfde weekend als de Ironman Klagenfurt (op 4 juli) en de 70.3 Ironman Sables d’Olonne. Ook de 70.3 Ironman Finland, in Lahti, de Ironman UK in Bolton en de nieuwe 70.3 Ironman in Andorra staan datzelfde weekend op de planning.

Nieuwe datums voor 4 races

Voor de 70.3 Ironman races van Aix-en-Provence, Marbella en Venetië zijn nieuwe datums gevonden in september. De Ironman Mallorca en de 70.3 Ironman Mallorca hebben nog geen nieuwe datum. De enige Ironman race in Europa die voorlopig overeind blijft in mei, is de 70.3 Ironman Austria in Graz op 23 mei. Voor het gemak zetten we even alle nieuwe datums op een rijtje:

03/07/2021 – Ironman Lanzarote
19/09/2021 – 70.3 Ironman Aix-en-Provence
19/09/2021 – 70.3 Ironman Marbella
26/09/2021 – 70.3 Ironman Venice-Jesolo

Ironman blijft optimistisch

In een reactie op social media geeft Ironman aan dat ze optimistisch blijven voor de rest van het seizoen. “Je hebt misschien gezien dat we onlangs hebben aangekondigd dat een paar van onze evenementen van het vroege seizoen – de 70.3 Ironmans van Marbella, Venetië-Jesolo, Alcùdia-Mallorca en Aix-en-Provence en de Ironman Lanzarote en Mallorca – van wedstrijddatum moesten veranderen en we begrijpen dat je je met deze verandering misschien afvraagt wat dit betekent voor de rest van het seizoen 2021 in onze regio.”

“Elk evenement wordt geëvalueerd en beoordeeld op zijn eigen unieke set van omstandigheden en vanaf vandaag is ons team nog steeds hard aan het werk met de planning voor onze geplande wedstrijden. We blijven optimistisch over het komende jaar nu de distributie van vaccinaties toeneemt en de beperkingen op sommige locaties afnemen, maar mocht uw evenement op een later tijdstip worden getroffen, dan zullen we zo vroeg mogelijk contact met u opnemen om updates en opties te bieden. Als je in de tussentijd vragen hebt, neem dan contact op met ons Athlete Services team via de contactpagina op de website van je wedstrijd,” aldus Ironman.