Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche maakt naam als ‘Kenny V’ in Zwift Pro Tri series “Het levert extra fans op”
Kenneth Vandendriessche sterk bezig in de Z Pro Tri Series (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche maakt naam als ‘Kenny V’ in Zwift Pro Tri series “Het levert extra fans op”

De Belgische triatleten Kenneth Vandendriessche en Seppe Odeyn zijn sterk bezig in de virtuele races op het Zwift platform, de zogenaamde Z Pro Tri Series 3, waarin afwisselend gefietst en gelopen wordt. In de eerste race twee weken geleden werd Seppe Odeyn tweede en had Kenneth problemen met de connectie met Zwift bij het lopen. Vorige woensdag waren de rollen omgekeerd. Seppe had connectie-problemen in de laatste race, Kenneth snelde naar de tweede plaats en liep zo als ‘Kenny V’ nog meer in de kijker. Zijn nieuwe bijnaam vindt hij nog wel leuk. “Mijn Engelse schoonfamilie noemde me al langer zo, en het levert vooral extra supporters op…”

Kenneth en Seppe deden het in 2020 jaar al uitstekend in de eerste Z Pro Tri Series. Toen Zwift in de tweede Series koos voor een aantal extra internationale toppers, werden Vandendriessche en Odeyn jammer genoeg over het hoofd gezien, hoewel ze toen al vaak door de commentatoren geroemd werden door hun aanvallende houding. In deze derde Series werden de Belgen opnieuw opgevist en zij strijden wekelijks mee in het nieuwe bike-run-bike format, waarbij voor het eerst ook op Zwift gelopen wordt, op de loopband. En dat lopen mag voor Kenneth Vandendriessche, die vorige woensdag tweede werd achter specialist Antony Costes, zelfs nog wat sneller gaan.

“Snelheid in het lopen mag nog hoger voor mij”

In de Z Pro Tri Series 3 wordt er voor het eerst ook gelopen (foto: 3athlon.be/Just Jean)

Het fietsen op Zwift gebeurt op de powertrainer. In de Z Pro Tri Series 3 wordt daar ook lopen aan toegevoegd op de loopband. Daarbij wordt op voorhand gevraagd aan de triatleten om een bepaald tempo te halen en als ze dat halen, krijgen ze het maximul van de punten. Als je tempo trager is, gaan er telkens vier punten vanaf. “Als ex-duatleet heb ik helemaal geen bezwaar tegen het nieuwe format, integendeel zelfs, ik kan daar altijd het maximaal van de punten pakken,” vertelt Kenneth. “Al vind ik wel dat de snelheid wat hoger mag liggen om het maximum van de punten te behalen. Maar de reden hiervoor is dat waarschijnlijk niet iedereen over een loopband beschikt die 20 km/u kan halen.”

Het lopen in Zwift is nieuw in de Z Pro Tri Series en Kenneth ondervond al wat problemen met de connectie tussen de loopband en het platform. “In de eerste race stond ik klaar om te beginnen lopen, maar er gebeurde niets,” legt Kenneth uit. “Ik was aan het wachten, in het inlogscherm stond er ‘going ✅‘, maar het wou maar niet laden. Zelfs na telefonish contact met Zwift en de nodige frustraties kon ik niet in de virtuele wereld geraken waar we moesten lopen. Anders was ik die week al heel dicht gekomen in het algemene klassement. De 2de plaats doet natuurlijk goed voor mijn vertrouwen, het is een bevestiging van de goede conditie maar het blijven virtuele races natuurlijk.”

“Kenny V is leuk en levert extra supporters op”

Knappe prestaties in een virtuele race, het is best wel mooi, maar het kan volgens Kenneth niet tippen aan de echte triatlon-ervaring. “Hopelijk kan ik mijn conditie snel tonen,” vertelt Kenneth. “Het plan is om te starten in de 70.3 Ironman in Dubai. Die wedstrijd staat 12 maart op het programma, al is he helemaal nog niet zeker dat de wedstrijd door kan gaan gezien de huidige evoluties.”

Zijn tweede plaats, maar ook vooral zijn aavallen tijdens de Zwift races, levert Kenneth ondertussen heel wat populariteit op, of moeten we zeggen: ‘Kenny V’, zoals de commentatoren hem tegenwoordig noemen.”Goh, die naam ken ik al langer,” lacht Kenneth. “Vooral mijn Engelse schoonfamilie zegt het ook. Ik weet niet hoe het komt dat Matt en Sarah (Matt Lieto en Sarah True, de commentatoren op de live feed van Zwift – redactie) die nickname nu opeens vermelden, maar laat ons zeggen dat ik er al tal van positieve reacties op gehad heb en ik er vooral extra supporters door gekregen heb,” aldus ‘Kenny V’.

Woensdag 17 februari om 20 u. staat de derde manche van de Z Pro Tri Series 3 op het programma, opnieuw met Kenneth Vandendriessche en Seppe Odeyn. De race is live te volgen op Facebook en Youtube.