Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet zorgt voor eerste Belgische triatlonzege van 2021 in Nieuw-Zeeland
Hanne De Vet op weg naar winst in Nieuw-Zeeland (foto: Bruice Belcher RR)
Nieuws

Hanne De Vet zorgt voor eerste Belgische triatlonzege van 2021 in Nieuw-Zeeland

De Wuustwezelse triatlete Hanne De Vet heeft zondag 14 februari voor de allereerste Belgische triatlonzege in 2021 gezorgd, met een overwinning in de sprinttriatlon tijdens het Kinloch Triathlon Festival. Het werd een dubbel feestje voor ‘Vetje’ want haar partner Hayden Wilde schreef de kwarttriatlon bij de elites op zijn naam. Hanne trok in de kerstvakantie naar Nieuw-Zeeland om, na maandenlang van elkaar gescheiden te zitten door de corona-crisis, weer bij Hayden te zijn. Ze moest er eerst twee weken in quarantaine en begon dan haar trainingen weer op te pakken. En dat leidde in een zomers Nieuw-Zeeland, waar het triatlonseizoen nu in volle gang is, tot een mooie eerste overwinning van het seizoen.

Het gezicht van Hanne De Vet op de foto’s spreekt boekdelen. De Wuustwezelse triatlete genoot blijkbaar met volle teugen van het feit dat het weer ‘race-day’ was. Ze ging in de 750 meter zwemmen al fors aan de leiding en bouwde haar voorsprong in de 20 km fietsen verder uit. Ze zette ook nog eens de snelste looptijd neer op de 5 km lopen. Hanne won overtuigend in in 1u06’57.

“Goed gevoel komt stilaan terug”

https://www.instagram.com/p/CLTTdlmnVCq/

‘Vetje’ koos voor de sprint-triatlon, haar partner Hayden Wilde was een van de favorieten bij Nieuw-Zeelandse elite-atleten op de kwarttriatlon. Hayden maakte die rol ook waar en won in 1u58’00 met 1’15 voorsprong op Tayler Reid en 5’37 op Lachlan Haycock. Bij de vrouwen ging het gelijk op tussen Rebecca Spence en Ainsley Thorpe. Spence trok het laken naar zich toe in het lopen en won in 2u14’01. Thorpe werd tweede in 2u14’55.

Voor Hanne en Hayden was het dus een mooie Valentijn zondag. “De eerste triatlon wedstrijd van 2021 is een feit,” vertelt Hanne ons vanuit Nieuw-Zeeland. “Hayden en ik hadden een redelijk druk weekend. Zaterdagochtend had hij een 5.000 meter loopwedstrijd, waarna we direct door moesten naar de trouw van Sophie Corbridge. Na een paar wijntjes en een hele dag op hakken was dat dus zeker niet de perfecte wedstrijdvoorbereiding,” lacht Vetje. “We hebben een kort nachtje geslapen in de auto en dan was het vroeg op ’s morgens om 6 u. voor de wedstrijd.”

“Aangezien de topvrouwen startten op de kwartafstand was er niet super veel concurrentie voor mij in de sprint-triatlon. Normaal zou ik samen geracet hebben met mijn training-partner Olivia Cummings, maar zij is nog junior en die moesten vijf minuten eerder starten. Zo werd het voor mij uiteindelijk een individuele tijdrit, de hele wedstrijd. Ik heb de race gewonnen met 2 minuten voorsprong op de eerste juniore Olivia. Het goede gevoel komt stilletjes aan terug en ik heb me zeker en vast geamuseerd,” aldus Hanne.

Twee weken geleden pakte Hanne ook al een podiumplaats in een reverse aquathlon.