Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman wereldkampioen mag vliegtuig naar Miami niet op: “Reisuitzondering niet in orde”
Jan Frodeno, winnaar Ironman Hawaii 2019 (Foto 3athlon.be/ David Pintens)
Nieuws

Ironman wereldkampioen mag vliegtuig naar Miami niet op: “Reisuitzondering niet in orde”

Opvallend nieuws vrijdagochtend in de Instagram Stories van wereldkampioen Ironman Jan Frodeno, die normaal één van de blikvangers zou worden in de Challenge Miami op 12 maart. De Duitse triatleet kreeg in de luchthaven te horen dat hij niet toegelaten werd op de vlucht naar de Verenigde Staten. “Ik had blijkbaar geen reis-uitzondering, de anderen wel,” liet Frodo weten. En dus moest de toptriatleet onverwachts terug naar huis keren, waar hij op nieuw plannen broedt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

‘En zo is de reis over”, plaatst hij vanaf het vliegveld bij een foto van zijn koffers. “Het blijkt dat ik geen reisvrijstelling heb, terwijl de rest dat wel heeft.” Het is vooralsnog onduidelijk hoe dit kan, aangezien de PTO voor alle atleten vrijstellingen regelt om af te kunnen racen naar Miami.

Nieuw plan, toch nog afreizen?

https://www.instagram.com/p/CMAovMIFcsO/

In een volgend bericht op zijn Instagram Stories postte Frodo een foto van de autorit van de luchthaven naar huis met de vermelding dat hij na een nachtje slapen een nieuw plan gaat bedenken, mogelijk om alsnog de reisuitzondering te pakken te krijgen en naar Miami te kunnen afreizen. Hij bleek overigens zin te hebben in Challenge Miami want op Instagram postte hij al zijn laatste voorbereiding op de race op het speedway-circuit…

Alleen Bart Aernouts in Miami

In tegenstelling tot wat we eerder schreven, lijkt het er op dat er mogelijk maar 1 Belg aan de start zal komen in Miami. Bart Aernouts is momenteel op stage in Cozumel en reist vrijdag door naar Miami. Uit de entourage van Pieter Heemeryck hoorden we dat hij de voorkeur wil geven aan de 70.3 Ironman van Dubai. Eerder had ook al Emmanuel Lejeune bevestigd dat hij niet naar de Verenigde Staten afreist maar in Dubai aan de start komt