Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Dubai, met 3 Belgische pro-triatleten, halfuur vroeger van start wegens hitte
Ondanks de warme temperaturen dragen Seppe Odeyn en Pieter Heemeryck toch hun mondmasker bij de check-in (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

70.3 Ironman Dubai, met 3 Belgische pro-triatleten, halfuur vroeger van start wegens hitte

Het wordt een drukke dag, vrijdag 12 maart, voor de triatlonfans, met na maanden zonder wedstrijden ineens 2 internationale top-triatlons op dezelfde dag. Wie de 70.3 Ironman Dubai wil volgen, moet extra vroeg opstaan. Donderdag maakte de organisatie bekend dat ze het startuur met een halfuur vervroegd hebben wegens de voorspelde hitte om zo de warmste temperaturen tijdens het lopen en aan de finish voor te zijn. In Dubai starten vrijdag, als alles goed gaat, drie Belgische triatleten. Pieter Heemeryck is met rugnummer 1 de absolute topfavoriet, maar ook twee Belgische wereldkampioenen komen in actie.

Eerst en vooral het nieuws over het vervroegde startuur. Pieter, Seppe en Emmanuel, en onze 3athlon.be fotograaf ter plekke Bobby Paesen, zullen vrijdag extra vroeg uit de veren moeten. Omdat er erg warm weer voorspeld wordt, besloot de organisatie om de start te vervroegen naar 6u30 plaatselijke tijd voor de pro-mannen. Bij ons is het dan 3u30. De pro-vrouwen, met Daniela Ryf als absolute blikvanger, starten om 6u33. Vanaf 6u40 duiken de age groupers het water in. We hebben nog niets vernomen van een livestream. Dus wordt het wellicht volgen via de race tracker van Ironman en hopen op updates van onze man ter plaatse als de internet-connectie het toelaat.

Heemeryck is er klaar voor

Pieter Heemeryck vertelde eerder deze week al op 3athlon.be dat hij bewust koos voor de 70.3 Ironman Dubai, omdat hij er vorig jaar tweede werd achter Bart Aernouts, omdat het parcours hem ligt, net zoals de afstanden (1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen). Pieter start met rugnummer 1 en lijkt er helemaal klaar voor. Al blijft het moeilijk inschatten in welke vorm iedereen zit. Zijn voornaamste uitdagers worden allicht Michael Weiss, Maurice Clavel, Matt Trautman, Andi Boecherer, Joe Skipper, Andrea Salvisberg en Antony Costes.

Odeyn’s revanche tegen Costes?

Met de deelname van de Franse Zwift-specialist Costes krijgt overigens Seppe Odeyn een extra uitdaging. De wereldkampioen duatlon van 2016 in Zofingen zette in de laatste Zwift Pro Tri-race alles op alles en verloor uiteindelijk met 1 puntje verschil van Costes. Maar het is duidelijk dat het plezier, om eindelijk weer eens te kunnen racen, primeert bij de kopman van de Jogclub Podcast.

Lejeune goed geacclimatiseerd

Normaal zou Kenneth Vandendriessche er ook bij geweest zijn in Dubai, nog één van de toppers uit de Zwift-triatlon-competitie, maar we moeten het vrijdag stellen met drie Belgische triatleten. Wereldkampioen aquathlon 2018 Emmanuel Lejeune is pas recent actief op de lange afstand. Zijn laatste wedstrijd was een Kroatische halve triatlon in 2020 waar hij tweede werd tussen David Plese en Michi Weiss in, twee atleten die hij in Dubai opnieuw tegenkomt. In La Derniere Heure verklaarde Emmanuel uit te kijken naar de wedstrijd. “De langere afstand is nog nieuw voor mij. Ik ben nu 28 jaar en het is dus tijd om te zien waar ik sta qua kracht en snelheid tussen de toppers. Ik ben bewust vroeger afgereisd naar Dubai om er alvast te wennen en ben goed geacclimatiseerd. De eerste week was het nog aangenaam met temperaturen rond 25 graden, maar nu is het echt wel warm tussen 35 en 40 graden,” aldus Emmanuel.