Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioene Anne Haug niet van start in Challenge Miami na positieve corona-test
Anne Haug positief bij corona-test in Miami (foto: Facebook Anne Haug RR)
Nieuws

Wereldkampioene Anne Haug niet van start in Challenge Miami na positieve corona-test

Breaking News uit Miami: Ironman wereldkampioene Anne Haug meldde donderdagavond via social media dat ze vrijdag niet aan de start komt van de Challenge Miami triatlon. De Duitse triatlete testte positief voor Covid-19 en moet in quarantaine. Ze kan uiteraard niet deelnemen aan de wedstrijd. Of Anne Haug nog in contact geweest is met andere triatleten is onduidelijk, volgens haar statement is dat alvast niet het geval. Na de positieve test heeft ze het atletenhotel verlaten. Voor de atlete zelf is het een drama, maar ook voor de wedstrijd zelf is het een tegenvaller. Anne voelt zich verder wel gezond en heeft voorlopig gelukkig geen symptomen…

https://www.instagram.com/p/CMSnI-PhUNU/

“Helaas, zelfs met alle veiligheidsmaatregelen die ik de laatste maanden heb genomen om me voor te bereiden op een gezonde race in Miami, heb ik positief getest op COVID-19,” vertelt Anne. “Dit nieuws is verschrikkelijk omdat ik zo graag wilde racen tegen de besten in de sport en het wilde opnemen tegen het beest van een parcours dat Homestead Miami Speedway is.”

“Gelukkig, in overeenstemming met Challenge North America’s beleid en CDC richtlijnen, ben ik sinds mijn aankomst in quarantaine en ben ik in staat geweest om geïsoleerd te blijven, zelfs tijdens het testen. Sinds de positieve test heb ik uitgecheckt uit het atletenhotel en zal ik in quarantaine blijven en de CDC richtlijnen blijven volgen. Ik wens mijn mede-atleten veel succes op het parcours en ik zie jullie allemaal op Challenge Daytona.”

“Ik ben erg blij dat ik me op dit moment goed voel en Challenge Noord-Amerika zorgt erg goed voor me. Blijf gezond,” aldus Anne op Instagram. Wij hadden het eerder al met Bart Aernouts over (vals) positief testen en quarantaines, iets wat je echt niet wil meemaken. De Belgische triatleet werd de laatste zes dagen drie keer getest, gelukkig elke keer negatief…