Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete Hanne De Vet pakt opnieuw zege in Nieuw-Zeelandse triatlon
Hanne De Vet en James Corbett winnen in Marra (foto: Craig Kirkwood)
Nieuws

Belgische triatlete Hanne De Vet pakt opnieuw zege in Nieuw-Zeelandse triatlon

Twee op twee voor Hanne De Vet in Nieuw-Zeeland, want nadat ze eerder al de triatlon van Kinloch gewonnen had, was de Belgische triatlete dit weekend opnieuw de beste in de sprinttriatlon van Marra. Hanne verblijft al bijna drie maanden in Nieuw-Zeeland bij haar partner Hayden Wilde. De zomerperiode begint er stilaan ten einde te lopen en over twee weken doet ‘Vetje’ er de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarna hoopt ze klaar te zijn voor de eerste internationale races…

“Zoveel mogelijk mannen inhalen…”

De wedstrijd verliep ideaal voor Hanne De Vet. Al bij de 750 meter zwemmen zat ze mee vooraan. “Het was nochtans een vroege en frisse start om 8u30,” lacht Vetje. “De mannen mochten 1 minuut voor de vrouwen starten. Daardoor was het zwemmen vooral een inhaal race om zoveel mogelijk mannen in te halen. Met een kopgroep van 4 vrouwen kwamen we uit het water.” Ondanks het inhalen van de mannen, zette Hanne een scherpe tijd van 9’11 neer. Ze kwam samen met Hannah Knighton, Olivia Cummings en Eva Goodisson uit het water.

Hammer Down in het fietsen

“Het was meteen ‘hammer down’ in het begin van het fietsen,” gaat Hanne verder, “We reden verder met een kopgroep van 3, met Hannah Knighton, ook gekend in het internationaal circuit als U23 en Olivia Cummings, mijn trainingspartner. Met 1’30 voorsprong op de achtervolgsters kwam het dus aan op het lopen voor de overwinning. Hierbij was het mijn beurt om direct de ‘hammer te droppen’ en ik maakte al snel een gat voor de overwinning. Het was wel zwaar op het einde. We moesten 5 km lopen rond ‘The Mount’, een heel bekende en heuvelachtige grindweg in Tauranga. Maar met een brede glimlach mocht ik de finishtape omhoog houden,” lacht de Gooreindse.

Einde van zomerseizoen over 2 weken

Met twee overwinningen op twee wedstrijden is Hanne sterk begonnen aan het seizoen 2021. Helaas zit het Nieuw-Zeelandse zomerseizoen er bijna op. “Over 2 weken staat de laatste race in Nieuw-Zeeland op de planning. Het is het welbekende World Cup parcours in New Plymouth. Deze keer is het jammer genoeg geen World Cup, door de corona-pandemie. Maar het zal een zwaar bezette wedstrijd worden met alle internationale Nieuw-Zeelandse toppers. Daarna gaan zij in off-season modus en kan ik hopelijk uitkijken naar de eerste internationale races,” aldus Hanne.

Hanne De Vet won de triatlon in Marra in 1u00’11 voor Hannah Knighton, die op 27 seconden tweede werd. Eva Goodisson zette de snelste looptijd neer en werd alsnog derde in 1u01’07 voor Olivia Cummings. Bij de mannen was James Corbett de snelste van een kopgroep van 4. Hij won in 53’25 voor Oliver Larcombe en Lachlan Haycock.

Uislagen sprint-triatlon Marra 2021