Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel uitgenodigd voor indoor triatlon bij SLT Arena Games in Londen
Het lopen voelde toch wat anders aan in de Super League Triathlon Arena Games in Rotterdam (foto: Super League Triathlon)
Nieuws

Marten Van Riel uitgenodigd voor indoor triatlon bij SLT Arena Games in Londen

Voorlopig zijn er nog geen fysieke triatlonwedstrijden, maar op zaterdag 27 maart keert de Belgische triatleet Marten Van Riel wel terug in actie, op een indoor triatlon op de Arena Games in Londen. De Arena Games is een organisatie van Super League Triathlon. Het zwemmen gebeurt in een binnen-zwembad. De triatleten fietsen op de powertrainer en lopen op de loopband. Dat doen ze naast elkaar en de snelle wissels van het ene naar het andere onderdeel maken er toch een spectaculaire race van. De highlights van de Arena Games in Londen, en in april ook die van Rotterdam, worden zelfs uitgezonden op Eurosport.

https://www.instagram.com/p/CMpeBk_lQ0X/

In 2020 kregen we in Rotterdam al een eerste versie van de Arena Games, waar Valerie Barthelemy het uitstekend deed met een knappe derde plaats. Jessica Learmonth won er toen alle onderdelen. Dit jaar geen Belgische vrouwen, alvast niet in Londen op zaterdag 27 maart, misschien wel in april in Rotterdam. Van Learmonth momenteel nog geen spoor op de deelnemerslijst. Londen krijgt wel onder andere Lucy Charles en World Triathlon wereldkampioene Georgia Taylor-Brown aan de start.

“Geweldig om weer te racen”

Marten Van Riel neemt het in Londen op tegen onder andere Johnathan Brownlee en de Portugese belofte Vasco Vilaca. Marten heeft al wat ervaring met virtuele wedstrijden. Hij maakte in 2020 nog deel uit van de Super League Triathlon Esports ploeg, met wedstrijden op Zwift. Onder zijn bekende motto ‘Keep It Riel’ meldde Marten al dat hij blij is met de deelname in Londen. “Het is alweer een tijd geleden, maar ik vind het geweldig dat ik mag aankondigen dat ik zal racen in de Super League Triathlon Arena Games over exact 1 week. Er staan een paar sterke namen aan de start en het zijn korte en selle formats, dus we gaan ervoor,” aldus Marten.

De Arena Games in Londen zijn zaterdag 27 maart online te volgen op Super League TV. De vrouwen starten om 16 u. en de mannen komen vanaf 17 u. in actie. De highlights van de wedstrijden worden op Eurosport uitgezonden op maandag 29 maart om 23 u. en dinsdag 30 maart om 11u30. Op 18 april worden de Arena Games rond het binnenzwembad van Rotterdam gehouden.