Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Felicitaties van Jan Frodeno en blijdschap bij Marten Van Riel: “Dit deed heel veel deugd”
Marten Van Riel geeft alles op de fiets in de SLT Arena Games in Londen (foto: Super League Triathlon/Tom Shaw)
Nieuws

Felicitaties van Jan Frodeno en blijdschap bij Marten Van Riel: “Dit deed heel veel deugd”

Het mocht dan maar een korte indoor-triatlon zijn, met zijn winst zaterdag in de Super League Triathlon Arena Games in Londen heeft Marten Van Riel toch indruk gemaakt op de triatlon-community. Op zijn Instagram-post over de winst in Londen kreeg hij meer dan 5.000 likes en honderden reacties, waarbij veel felicitaties van zijn collega-triatleten, onder andere van Ironman-wereldkampioen Jan Frodeno. De blijdschap bij Marten zelf was ook groot, vooral omdat het zo lang geleden was.

“Mijn laatste race was in Xiamen in 2019”

https://www.instagram.com/p/CM706mbFs3a/

Voor de 28-jarige triatleet uit Loenhout is het goede resultaat mooi meegenomen, maar minder belangrijk dan opnieuw aan de start van een wedstrijd staan. “Vorig jaar heb ik bij een stomme val op training mijn schaambeen gebroken. Daardoor heb ik 6 weken niet kunnen lopen, en heb ik het korte Corona-seizoen moeten overslagen. Mijn laatste wedstrijd was in 2019 in Xiamen, dus het deed deugd. Heel veel deugd.”

“Ik heb wedstrijden nodig richting Tokio”

Sterk loopnummer van Marten Van Riel in de Arena Games in Londen (foto: Super League Triathlon/Tom Shaw)

Normaal gezien stond begin april de eerste World Championships Series gepland in China, maar die is door de Corona-maatregelen geannuleerd. De volgende belangrijke afspraak is de WCS in Yokohama op 15 mei en daarna de race in Brownlee-territorium Leeds. “Door mijn goede resultaten van de voorbije jaren ben ik gelukkig al geplaatst voor de Spelen, maar ik heb wedstrijden nodig. Daarom dat deze Super League wedstrijden perfect getimed zijn,” vertelde Marten.

In Gazet Van Antwerpen vertelde hij een paar dagen geleden dat hij in Tokio op een medaille mikt. “Ik wil beter doen dan die zesde plaats in Rio in 2016, maar vierde of vijfde wil ik ook niet graag worden (lacht). Een medaille dus! Met de Belgian Hammers ligt een top acht – een olympisch diploma – zeker binnen onze mogelijkheden. Er zijn zeker nog drie of vier landen die met een completer team voor de dag kunnen komen, maar misschien zit er wel een medaille in,” aldus ‘Keep It Riel’.