Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet sluit Nieuw-Zeelands triatlon-seizoen af met 4de plaats in New Plymouth
Hanne De Vet leidt de achtervolging in New Plymouth (foto: Bruce Belcher RR)
Nieuws

Hanne De Vet sluit Nieuw-Zeelands triatlon-seizoen af met 4de plaats in New Plymouth

De Wuustwezelse triatlete Hanne De Vet is knap vierde geworden in de slotwedstrijd van haar Nieuw-Zeelandse triatlonseizoen. Het was deze keer geen World Cup triatlon in New Plymouth dit weekend maar wel de laatste sprint-triatlon van het nationale seizoen, op het bekende World Cup-parcours en met een aantal bekende World Triathlon-sterren. Hanne miste nipt de aansluiting met de kopgroep van drie en was de snelste van de achtervolgsters. Samen met de winst van haar partner Hayden Wilde en haar twee triatlon-overwinningen en een tweede plaats in een aquathlon mag ze van een meer dan geslaagde Nieuw-Zeeland trip spreken. “Een wedstrijd buiten de comfortzone is altijd plezant,” vertelde Vetje…

“Miste net dat beetje power om gat te dichten”

Hanne De Vet was in New Plymouth meteen op achtervolgen aangewezen. In letterlijk woelig water moest ze een kopgroepje van drie meisjes laten gaan. “Zo’n wilde zee ben ik als Belg niet echt gewoon, maar alle geluk heb ik daar geen enkel probleem mee en vind ik het wel plezant om in de golven te zwemmen,” lacht Hanne als we haar twaalf uur eerder spreken. “Door een borreltje zeewater en onoplettendheid heb ik het contact met de kopgroep gemist.”

Internationals Rebbeca Spence, Simone Ackermann en Hannah Knighton bleven in de 20 km fietsen net uit de greep van Hanne De Vet. “Ik mis nog juist dat kleine beetje power om dat kleine gat dicht te fietsen in de eerste fietsronde. Met een helling van 1 km in het parcours was het zeker een uitdagend parcours voor mij. Ik had me in de achtervolgde groep genesteld waar goed werd samen gewerkt. Maar de kopgroep was te sterk om ze terug te pakken,” vertelt Vetje.

“Wedstrijd buiten comfortzone is altijd plezant”

Hanne De Vet loopt naar 4de plaats in New Plymouth (foto: Bruce Belcher RR)

In het lopen bleek Rebecca Spence een klasse te sterk. Spence, in 2016 nog Nieuw-Zeelands kampioene en in 2018 nog 6de in de WTS van Leeds, won in New Plymouth in 1u03’47. Simone Ackermann, de Zuid-Afrikaanse topper die al langere tijd in Nieuw-Zeeland woont, werd tweede in 1u04’56. Hannah Knighton, de jonge belofte uit Nieuw-Zeeland die in 2019 net naast het podium viel bij het WK juniores maar wel goud pakte in de Mixed Team Relay met Nieuw-Zeeland, pakte de derde plaats in 1u05’42. Hanne De Vet pakte de ‘chocolate medal’ in 1u07’34.

“Ik probeerde nog met een sterk loopnummer te eindigen waardoor ik op een vierde plaats eindigde. Een wedstrijd buiten de comfort zone is altijd plezant. Deze wedstrijd heeft me dus zeker geholpen om te zien waar ik nog dingen moet bij schakelen voor ik internationaal het veld in stap,” aldus Hanne. Met twee overwinningen in een triatlon, een tweede plaats in een aquathlon en deze vierde plaats in een sterkbezette race mag de 22-jarige triatlete tevreden terugblikken op haar Nieuw-Zeelands seizoen.

In New Plymouth pakte haar vriend Hayden Wilde overigens de winst bij de mannen, met duidelijke voorsprong op zijn grootste concurrent Tayler Reid. Met een tijd van 55’30 was hij bijna een minuut sneller dan Reid, die in 56’22 als tweede binnenkwam. David Martin werd derde in 57’25.

Uitslag Triathlon New Plymouth 2021