Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joe Skipper negeert penalty in 70.3 Ironman Texas: “Ik wou mezelf eens testen tegen de top-triatleten”
Joe Skipper in de 70.3 Ironman Texas (foto: Talbot Cox/Instagram Joe Skipper RR)
Nieuws

Joe Skipper negeert penalty in 70.3 Ironman Texas: “Ik wou mezelf eens testen tegen de top-triatleten”

Hoewel Joe Skipper als achtste over de streep kwam in de 70.3 Ironman Texas, toch staat de Britse triatleet niet in de uitslag wegens een diskwalificatie voor het negeren van een penalty na een blauwe kaart tijdens het fietsen. “Ik vroeg aan de official vlak voor T2 hoe lang de penalty was na die blauwe kaart. Het bleek 5 minuten te zijn. Op dat moment besloot ik door te gaan, al wist ik dat ik gediskwalificeerd zou worden. Maar ik wou mezelf eens testen tegen de top-triatleten,” vertelt Joe Skipper op Instagram. Uiteindelijk leverde die test een DSQ op en de wetenschap dat zijn looponderdeel nog niet top was…

“Na ongeveer 42 km zat ik in een groepje van 3 met Lionel op kop en toen liet de man achter hem het gat iets groter worden,” vertelt Skipper. “Ik was niet zeker of hij zou vallen en ik wilde niet dat het gat te groot werd, dus ik haalde hem in en sloot aan achter Lionel. Ongeveer 3 km later kwam er een Marshall die me een blauwe kaart toonde. Ik was verbijsterd en vroeg hem wat ik verkeerd had gedaan en hij zei ‘cutting in’… Blijkbaar haalde ik hem in en sneed ik te vroeg in. Ik had begrepen dat als je een rijder inhaalt, het aan hem is om zich te laten terugzakken.”

“Ik vroeg hem hoe lang de straf was en hij zei 5 minuten net voor T2. Op dat moment nam ik de beslissing dat ik door zou gaan en de DSQ zou krijgen, maar ik wilde niet stoppen omdat ik mezelf wilde testen tegen de toppers en stoppen voor 5 minuten zou me niets laten zien. Na de race veranderde de Marshall blijkbaar de reden voor de blauwe kaart en zei dat het was voor het fietsen op minder dan 12 meter, waarvan ik geloof dat het niet waar is, want de enige reden dat ik inhaalde was omdat ik dacht dat het gat te groot werd en ik Lionel niet weg wilde laten rijden.”

“Aan het eind van de dag is achtste een goed resultaat in dit veld. Ik denk niet dat ik heb gelopen wat ik kan, maar het is zeker een stap vooruit voor mij en geweldig om in de mix te zijn met een aantal top-atleten. Ik kijk uit naar de Haines City 70.3 Ironman volgende week om nog een poging te wagen en te zien of ik daar op het podium kan komen,” aldus Skipper.

Skipper kreeg dus een DSQ in Galveston. Lionel Sanders won de 70.3 Ironman Texas en de Belgische triatleet Bart Aernouts werd er zesde