Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen gaat voor corona-proof triatlon met start en finish aan De Gavers
Tine Deckers op De Muur in de Challenge Geraardsbergen 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Challenge Geraardsbergen gaat voor corona-proof triatlon met start en finish aan De Gavers

Challenge Geraardsbergen, de grootste internationale halve triatlon van ons land, heeft woensdag aangekondigd dat ze volop gaan voor een corona-proof triatlon op 6 juni 2021, maar de finish zal deze keer niet op de Markt liggen en er komen geen side-events zoals de 3 Uur De Muur. De start blijft, in verschillende waves net zoals de vorige editie, op het strand van recreatiedomein De Gavers. Er komt slechts 1 wisselzone, want na het fietsen, met twee beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen, keren de triatleten terug naar De Gavers om daar rond het domein en aan de Dender te lopen. De finish ligt naast de wisselzone en het hele terrein zal afgesloten worden zodat er geen toeschouwers bij kunnen…

Alleen triatlon, geen neven-evenementen

“Vanwege alle COVID-maatregelen zullen we ons concentreren op onze hoofdwedstrijd: alle nevenevenementen zullen worden geannuleerd. Er zal geen Womens Run, ‘Walk the Muur’, Challenge Swim of ‘3uur De Muur’ plaatsvinden op zaterdag,” luidt het bij de organisatie. “Dit jaar organiseren we alleen de Middle Distance voor individuen en teams. Tijdens deze wedstrijd zullen toeschouwers worden geweerd bij de start, de wisselzones en de finish indien nodig volgens de COVID-maatregelen.”

Zwemmen met Rolling Start

Het zwemmen blijft ongewijzigd. Net als de vorige jarenis de start om 11 uur op het strand van Provinciaal Domein De Gavers, waar de atleten na 1,9 km uit het water komen en onmiddellijk de wisselzone, T1, betreden. Er wordt gebruik gemaakt van een rollende start, waarbij dit jaar extra aandacht besteed wordt aan de veiligheidsafstand bij het opstellen op het strand.

Twee keer over de Muur

Het fietsparcours is grotendeels ongewijzigd. Zo vertrekken de atleten richting Galmaarden en Herne en volgen dezelfde route als in voorgaande jaren. Na twee doortochten door het centrum en over de Muur van Geraardsbergen, rijden de triatleten terug naar Provinciaal domein de Gavers, waar T1 ook dienst doet als T2 na de 90km fietsen.

Lopen langs De Dender

Het loopparcours is heel anders dan voorgaande jaren. Er wordt gestart vanaf T2 op De Gavers en de atleten lopen langs de vijver naar de Dender. Van daaruit lopen de atleten twee lussen van 9 km, grotendeels in natuurgebied. Na de tweede lus lopen de triatleten terug het Provinciaal domein in en finishen ze vlak naast de wisselzone op een afgesloten terreiNa de wedstrijd:
Na de wedstrijd zal alles iets minder gezellig zijn dan wat je gewend bent. Maar niet getreurd, we zorgen weer voor allerlei lekkers, zij het op een COVID-vriendelijke manier. Het gezellig samenzijn na de wedstrijd zal helaas niet mogelijk zijn.

“We willen vooral perspectief bieden”

“Op deze manier hopen wij de triatleten een perspectief te bieden voor verdere training richting onze wedstrijd. Uiteraard hopen we te kunnen rekenen op de nodige discipline van al onze deelnemers zodat we samen kunnen zorgen voor een veilig verloop van onze wedstrijd,” aldus het organisatie-team van Challenge Geraardsbergen. Met 3athlon.be zorgen we alvast voor live coverage van de Challenge Geraardsbergen zodat de toeschouwers die niet ter plaatse kunnen komen, toch de wedstrijd kunnen volgen.