Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck tegen Jan Frodeno en Sebastian Kienle in Challenge Gran Canaria
Na een korte pitstop is Jan Frodeno klaar voor Challenge Gran Canaria (foto: Instagram Jan Frodeno RR)
Nieuws

Pieter Heemeryck tegen Jan Frodeno en Sebastian Kienle in Challenge Gran Canaria

Meervoudig wereldkampioen Ironman Jan Frodeno maakte deze week bekend dat hij mee aan de start zal staan van de halve triatlon in de Challenge Gran Canaria, waardoor de concurrentie voor de Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck alleen maar groter wordt in de Spaanse triatlon. Voorlopig staan alle lichten op groen om de wedstrijd op 24 april door te laten gaan. En dus wordt het uitkijken naar de strijd tussen Heemeryck en de grote Duitse drie. Wan naast Jan Frodeno staan ook Sebastian Kienle en Patrick Lange op de startlijst. Ook de Spaanse riatleet Pablo Dapena en de Duitser Andi Böcherer hebben al bevestigd aanwezig te zijn.

https://www.instagram.com/p/CNnXLqfhnL-/

“Na een korte pitstop, mogen we weer racen”, verklaarde Frodeno op social media. “Nog tien dagen tot Challenge Gran Canaria. Een race met een mooi parcours en een paar goede beklimmingen. ‘Game on’.”

Nadat we Frodeno vorige maand nog in actie zagen tijdens Challenge Miami, zijn de verwachtingen voor Challenge Gran Canaria weer hooggespannen. Frodeno liet in Miami zien in super goede vorm te verkeren en sloeg tijdens het lopen een groot gat op de achtervolging. Dat terwijl zijn voorbereidingen nogal stressvol waren doordat Frodeno een week voor de wedstrijd zijn vlucht miste vanwege problemen met zijn reisvrijstelling voor Amerika.

Laagste aantal besmettingen in Spanje

Het lijkt er sterk op dat de Challenge Gran Canaria effectief kan doorgaan op 24 april. Het Spaanse eiland telt het laagste aantal besmettingen in heel Spanje op dit moment. Sinds eind maart is er ook groen licht gegeven om het toerisme terug op te starten. Reizigers moeten een negatieve covid-19 test voorleggen, afgenomen niet meer dan 72 uur voor aankomst, een health form invullen en op de luchthaven wordt de temperatuur gemeten. Verder zijn er in de meeste gevallen geen quarantaine-verplichtingen…