Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voor tweede jaar op rij geen City Triatlon in Leuven
Leen Vanden Daelen, Ine Couckuyt en Charlotte Mensaert top-3 in Leuven in 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Voor tweede jaar op rij geen City Triatlon in Leuven

Er komt ook op 16 mei 2021 voor het tweede jaar op rij geen City Triatlon in Leuven. In Leuven hebben ze de beslissingen van het overlegcomite van 14 april niet afgewacht. De stad Leuven en de organisatie van Triatlon Duatlon Leuven hebben deze week zelf de stekker getrokken uit de stads-wedstrijd. Die krijgt overigens geen nieuwe datum later dit jaar, maar de organisatie kondigde al wel een datum aan voor 2022. “We hadden er echt op gehoopt dat de wedstrijd dit jaar kon doorgaan, maar we hebben alle begrip voor de beslissing van het stadsbestuur…”

Leuven is Europese Sportstad in 2021 en de City Triatlon zou één van de hoogtepunten geweest zijn op 16 mei om dat statuut in de kijker te zetten. Met de terugkeer van het zwemparcours naar de Vaart en een parcours door de binnenstad met aankomst op het Ladeuzeplein zou Leuven een echte stadstriatlon gekregen hebben. Maar net zoals vorig jaar moeten ze wijken voor de corona-maatregelen.

“15 mei 2022 geven we er een lap op”

“Het was geen leuke beslissing, maar de enige correcte gezien de huidige situatie”, legt schepen van sport Johan Geleyns uit. “Net als vorig jaar kan de triatlon in zijn nieuwe vorm niet doorgaan. Er was voor het eerst de mogelijkheid om als trio deel te nemen: één persoon legt de zwemproef af, één iemand de fietsproef en tot slot een derde persoon de loopproef. Er waren al meer dan 200 deelnemers ingeschreven, zowel individueel als in trio. De nieuwe formule valt dus zeker in de smaak, maar de sportliefhebbers zullen nog een jaartje langer moeten wachten vooraleer ze er van kunnen proeven.”

“Dit is, net als in 2020, een tegenslag”, zegt organisator Ronny Huyvaert van Triatlon Duatlon Leuven. “We hadden er echt op gehoopt dat de wedstrijd dit jaar kon doorgaan, maar we hebben alle begrip voor de beslissing van het stadsbestuur. De wedstrijd later dit jaar organiseren is geen mogelijkheid, gezien de drukke sportkalender die er dit najaar nog aankomt in kader van het Europees sportjaar en het WK wielrennen. We kunnen enkel maar proberen om positief te blijven en onze pijlen op volgend jaar richten. Noteer 15 mei 2022 dus al maar in je agenda, want dan gaan we er een lap op geven!”

Voor andere wedstrijden in mei zal het woensdag uitkijken zijn naar wat er in het overlegcomité allemaal wordt beslist. Dinsdag deden we op 3athlon.be nog een oproep, samen met Michaël Schouwaerts, voorzitter van Triatlon Vlaanderen, aan de regering om duidelijkheid te geven.