Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Noah Servais net niet mee met kopgroep in Europese sprint-triatlon in Melilla, Frase triatleten domineren
Leo Bergere op het hoogste trapje van het podium in Melilla (foto: FETRI)
Nieuws

Noah Servais net niet mee met kopgroep in Europese sprint-triatlon in Melilla, Frase triatleten domineren

Ook voor de Belgische triatleten Erwin Vanderplancke, Noah Servais en Arnaud Mengal is zondag het 2021-triatlonseizoen van start gegaan met de European Triathlon Cup in Melilla, de Spaanse enclave in Marokko. Het werd nog geen onvervalst succes voor de Belgen, al liet Noah Servais al wel hoopvolle dingen zien. Hij miste maar net de aansluiting met de kopgroep, waarin de Franse triatleten een dominante rol spelen. Le Bergere won de race voor Dorian Coninx. Noah Servais werd eerste Belg op een 13de plaats…

“13de is een correcte uitslag”

Noah Servais miste op een haar na de aansluiting met een kopgroepje van acht triatleten. Zijn zwemnummer was niet slecht, maar de achterstand van acht seconden werden er 20 na een minder goeie wissel. “Een paar kleine foutjes in het zwemmen en in de wissel kosten me de aansluiting met de kop. Ik heb nog geprobeerd om alleen weg te springen en ook nadien mijn werk gedaan op de fiets, maar we kregen de achtervolging niet op gang. Mijn 13de plaats is dan ook correct. Het was voor een ETU-Cup een sterkbezette wedstrijd, normaal nu er zo weinig races zijn. Deze wedstrijd was niet meteen een hoofddoel, eerder een test om de competitie te hervatten. Ik kijk dan ook al uit naar mijn tweede race van het seizoen, de World Cup op 22 mei in Lissabon,” aldus Noah.

Arnaud Mengal en Erwin Vanderplancke volgden nog iets verderop in het zwemmen en kwamen in een tweede achtervolgend peloton terecht. Zij slaagden er ook niet meer in om op te schuiven. Vooraan waren de Franse triatleten duidelijk te sterk. Leo Bergere liep in 49’06 naar de overwinning, voor zijn landgenoot Dorian Coninx. De Israelische triatleet Sagiv Shachar werd verrassend derde. Noah Servais kwam als 13de over de streep in 50’27 op 1’21 van Bergere. Erwin Vanderplancke werd 27ste in 51’22 en Arnaud Mengal liep naar de 33ste plaats in 52’09. Een paar uur eerder was Valerie Barthelemy nog knap zevende geworden bij de vrouwen.

Uitslagen European Triathlon Cup Melilla 2021 Mannen