Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioenschap XTerra in Maui verplaatst van oktober naar december
Bradley Weiss werd in 2019 wereldkampioen Xterra foto: Xterra)
Multisports

Wereldkampioenschap XTerra in Maui verplaatst van oktober naar december

De 25e editie van het WK Xterra op Maui verhuist van 30 oktober naar 5 december 2021. “Zodat landen zoveel mogelijk tijd hebben om hun vaccinatieprogramma goed op gang te brengen en er minder reisbeperkingen zullen zijn”, geeft de organisatie aan. In hetzelfde weekend vindt ook het WK Xterra Trail Run over 21 kilometer plaats op Maui. Normaal gesproken vond dit altijd plaats op buureiland Oahu. Het uitstel naar december is ook een streep door de rekening van triatleten die het WK Terra graag combineren met het WK Ironman in Kona.

“We zijn optimistisch dat er in de opkomende maanden minder reisrestricties zullen gelden”, aldus Xterra World Tour voorzitter Janet Clark. “Op dit moment is Hawaii open voor toeristen. Voor hen geldt geen verplichte quarantaine in het geval dat zij een negatieve coronatest – niet ouder dan 72 uur – kunnen tonen. Ook praat de staat over vaccinatiepaspoorten en andere maatregelen om het aantal coronamaatregelen omlaag te brengen, de gemeenschap veilig te houden en tegelijkertijd de economie te stimuleren.”

Vier Xterra evenementen vonden dit jaar al plaats: één in Amerika, één in Taiwan en twee races in Nieuw-Zeeland. Voor de rest van 2021 staan er nog 34 races op de kalender. Eerder werd ook al besloten om de Xterra Belgium op de Citadel in Namen op te schuiven naar juli. Tijdens het WK op Maui zullen atleten strijden om een prijzenpot van maar liefst 100.000 dollar. De beslissing om het WK Xterra uit te stellen is een streep door de rekening voor de triatleten die voor de Outrigger Cup willen gaan, een prijs die de beste triatleet beloont over het WK Ironman in Kona en het WK Xterra in Maui samen. In het verleden waren er ook een aantal Belgische triatleten die de twee wedstrijden combineerden. Al is de grote vraag of het WK Ironman sowieso in oktober kan doorgaan…