Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Halve triatlon van Lievegem kondigt nieuwe datum in juni aan
Katrien Maes won in 2019 in Jabbeke, ook een Bro.Go organisatie (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Halve triatlon van Lievegem kondigt nieuwe datum in juni aan

De halve triatlon van Lievegem zou normaal vorige week doorgegaan zijn, maar twee dagen voor de wedstrijd besloot de organisatie in overleg met de lokale overheid om de wedstrijd alsnog te annuleren. Ondertussen heeft Bro.Go een nieuwe datum gevonden. Organisator Sam Govaert van Bro.Go Sports zocht en vond een datum die niet in rechtstreekse concurrentie is met andere wedstrijden, zoals onder andere Kortrijk. De halve triatlon gaat nu door op 19 juni, als alles goed gaat. “Natuurlijk houden we rekening met de maatregels van de regering en moeten alle cijfers gunstig zijn…”

De nieuwe datum van Lievegem is dus zaterdag 19 juni, een week na de triatlon van Kortrijk en een dag voor de triatlons van Beernem en Hamme. Sam houdt nog wel een slag om de arm. “Hou er wel rekening mee dat de organisatie op 19 juni afhankelijk is van de goedkeuring van de gemeente Lievegem én de van kracht zijnde opgelegde maatregelen door de hogere overheden tegen de verspreiding van het coronavirus/covid-19.”

Als het kan zal het concept ook anders zijn dan in mei voorzien was. Toen waren er 8 startwaves voorzien. Nu wil Sam gaan voor een beperkt aantal startreeksen. “Als het mag, komt er een startreeks met alle toppers en doen we vervolgens aparte waves voor de vrouwen, de mannen onder 40 en de mannen boven 40. Fingers crossed dat het allemaal kan doorgaan,” aldus Sam.

Meer info over de triatlon van Lievegem vind je op de website van Bro.Go.