Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonclub SP&O Mechelen niet aan de start in Sint-Laureins na mogelijk positieve corona-test
Mechelen won in 2018 nog de T3 Series in Weiswampach (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Triatlonclub SP&O Mechelen niet aan de start in Sint-Laureins na mogelijk positieve corona-test

Zondag 23 mei start het triatlonseizoen 2021 definitief met de T3 Team Triathlon Series in Sint-Laureins, maar dat zal helaas zonder triatlonclub SP&O Mechelen zijn, die de twee mannenploegen en de vrouwenploeg terugtrekt uit de competitie, met een mogelijk positieve corona-test bij één van hun triatleten. “De test heeft geen negatief resultaat opgeleverd en het zou mogelijk een om een vals positief resultaat kunnen gaan. Maar uit voorzorg hebben we besloten om onze drie ploegen niet te laten starten,” zegt Bart Thijs van SP&O Mechelen.

Het was een moeilijke beslissing die ze in Mechelen moesten nemen, want annulatie betekent meteen ook het einde van de kansen voor SP&O in het eindklassement van de T3-competitie. Bart Thijs van SP&O Mechelen klinkt ontgoocheld, maar ook hij vond het de enige juiste beslissing. “We hadden de atleet in kwestie kunnen vervangen, maar hij heeft op training ook contact gehad met andere triatleten die in Sint-Laureins meedoen. En we willen dan liever onze verantwoordelijkheid nemen en elk risico uit de weg gaan, ook uit respect naar de andere ploegen toe,” legt Bart uit.

“We gaan vanaf nu voluit voor de dagzeges”

“De triatleet in kwestie is nog het meest ontgoocheld van allemaal. Hij kan er helemaal niks aan doen en hij draagt ook helemaal geen schuld. Het is alleen jammer dat de T3 Series net niet genoeg wedstrijden heeft om bijvoorbeeld het slechtste resultaat te laten vallen. Nu valt het eindklassement voor ons al in het water, maar ik denk dat we op deze manier het juiste signaal geven. Ik zou van andere triatlon-teams ook hetzelfde verwachten.”

Ook voor coach Matthias Verstraelen was het een harde noot om kraken, maar ook hij vindt het de juiste beslissing. “We hadden mogelijk nog een andere selectie kunnen maken, maar op zwemtraining komen onze atleten met elkaar in aanraking. En we moeten het ook op de langere termijn bekijken. Volgende week trekken een aantal van onze jongens naar Polen voor de European Cup. Het is dan beter om geen risico’s te nemen. Het is jammer voor de eindrangschikking, maar we gaan vanaf nu vol voor de dagzeges gaan,” aldus Matthias.

De wedstrijden van de T3 Series aan de Boerekreek in Sint-Laureins zijn zondag live te volgen op de facebookpagina van 3athlon.be. De wedstrijd kan doorgaan omdat organiserende club SMO-Scott samen met Triatlon Vlaanderen omdat er een streng prof-protocol wordt gehanteerd. Dat betekent dat zondag iedereen ter plaatse, van vrijwilligers tot officials en atleten zelf, alleen het terrein kan betreden mits het voorleggen van een negatieve PCR-test…