Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: 6 jaar geleden moesten heel wat Belgische triatleten langer op Lanzarote blijven
Kris Van Echelpoel was één van de gestrande triatleten na de Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Kilian Hendrickx)
Throwback Thursday

TBT: 6 jaar geleden moesten heel wat Belgische triatleten langer op Lanzarote blijven

Op donderdag blikken we in onze Throwback Thursday rubriek graag terug op de rijke geschiedenis van triatlon-artikels op 3athlon.be en deze keer stootten we op een bizar verhaal van 6 jaar geleden wat we eerlijk gezegd vergeten waren: de grote stroompanne bij Belgocontrol. Die stuurde het Belgische luchtverkeer helemaal in de war, waardoor vluchten terug naar Zaventem niet door konden gaan of enorme vertragingen opliepen. En daardoor waren er heel wat triatleten gestrand op Lanzarote. De terugvluchten naar België na de Ironman Lanzarote, altijd een populaire race onder Belgische triatleten, liepen destijds enorme vertragingen op en een aantal vluchten werd zelfs geschrapt.

Sommigen maakten er toen het beste van en bleven gewoon een weekje extra op het vulkanische eiland, een deugddoende vakantie na een pittige Ironman. Het was overigens de laatste internationale profwedstrijd van tweevoudig winnaar Bert Jammaer. Uiteindelijk zijn alle Belgen toen thuisgeraakt en ze hielden er naast de finisher medaille van de Ironman Lanzarote ook nog een aparte herinnering aan over…