Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen net buiten top-10 in European Cup triatlon in Coimbra
Nieuws

Jolien Vermeylen net buiten top-10 in European Cup triatlon in Coimbra

Belgisch kampioene sprinttriatlon Jolien Vermeylen is zaterdag 11de geworden in de European Cup triatlon in het Portugese Coimbra. De omstandigheden zaten tegen in Portugal, na een vertraage vlucht werd het een korte nacht voor Jolien, met ook nog eens een probleem met de fiets. De triatletes moesten hun wedstrijd de hele tijd in de regen afwerken en dat leidde tot een aantal valpartijen op het fietsparcours. Jolien werd bij een valpartij voor haar even opgehouden, maar kon toch weer aansluiten bij de kopgroep en dat op een leenfiets. In het lopen greep ze net naast een top-10 plaats.

Na een vrij goed zwemnummer van 750 meter kon Jolien als derde naar de wisselzone lopen op een handvol seconden van de Italiaanse Seregini en de Portugese Carvalho. In de 20 km fietsen op een uitgeregend parcours handhaafde Jolien zich in een kopgroep van uiteindelijk 15 meisjes die samen om de overwinning zouden strijden in de 5 km lopen. De Britse meisjes legden er meteen de pees op.

Sophia Green pakte een mooie voorsprong en stond die niet meer af. De 21-jarige Britse belofte werd in Dnipro ook al derde in de European Cup, na eerder een zesde plaats te behalen in Olsztyn. In Portugal pakte ze zaterdag haar allereerste Europese zege in 56’38. De Spaanse Santamaria werd tweede in 56’52 en de Portugese Santos spurtte naar de derde plaats in 57’02. Jolien Vermeylen streed lang mee voor de top-10 maar het werd uiteindelijk een mooie elfde plaats in 57’44.