Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgische age group medailles op EK aquatlon, Italianen pakken Europese titels
Robin Sottiau pakt goud bij M30 op EK aquatlon (foto: Facebook Robin Sottiau RR)
Multisports

Twee Belgische age group medailles op EK aquatlon, Italianen pakken Europese titels

In het Oostenrijkse Walchsee worden dit weekend de Europese kampioenschappen long distance triatlon gehouden. Donderdag kwam de eerste sportdiscipline aan bod met het EK aquatlon over 1.000 meter zwemmen en 5 km lopen. Bij de elites gingen de Europese titels naar Italië. Er deden geen Belgische atleten mee bij elites, beloften en junioren. Bij de age groupers pakte ons land met Robin Sottiau en Arno Lambrecht wel twee medailles.

Uitgezonderd de Slovaak Richard Varga was het donderdag een EK aquatlon met veeleer onbekende namen. De grote toppers bereiden zich immers momenteel voor op de Olympische Spelen over exact een maand. Richard Varga had de snelste zwemtijd met 11’37 maar kreeg de Italiaan Michele Bortolamedi met zich mee. Bortolamedi bleek de snelste loper in een secondenspel op de 5 km en pakte verrassend de Europese titel. Varga viel uiteindelijk net naast het podium want de Serviër Ognjen Stojanovic en de Wit-Rus Mikita Katsianeu gingen hem nog voorbij in het lopen.

Ook bij de vrouwen waren er weinig bekende atletes. Het goud ging ook hier naar Italië met Bianca Seregni, die van start tot finish aan de leiding ging. Seregni pakte de Europese titel in 31’07. Pas 31 seconden later was het zilver voor de Slovaakse Ivana Kuriackova. De Ierse Erin McConell pakte op meer dan een minuut het brons.

Goud en brons voor Robin en Arno

Slechts twee Belgische atleten kwamen donderdag aan de start in Walchsee maar ze zorgden allebei wel voor een medaille. Bij de M25 waren de Franse atleten Arnaud De Lustrac en Jerome Gueguen te sterk voor Arno Lambrecht, maar hij pakte wel een mooie bronzen medaille. Bij de M35 pakte Robin Sottiau de Europese titel na een sterke wedstrijd. Robin behaalde het goud met bijna twee minuten voorsprong op de Duitser Sven Wies.

Het EK gaat zondag verder met het EK halve triatlon tijdens de Challenge Walchsee en het EK aquabike, bestaande uit zwemmen en fietsen, waar België met Adam Lambrechts een medaille-kandidaat heeft. In de halve triatlon is het vooral uitkijken naar Bart Aernouts. Victor Alexandre en Christophe De Keyser. Bij de vrouwen zijn er geen Belgische deelneemsters, maar het wordt wel enorm uitkijken naar het duel tussen Nicola Spirig en Anne Haug…

Uitslagen EK aquatlon 2021