Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Overleden triatleet in 113 Chtriman Gravelines is 47-jarige Brusselaar
Nieuws

Overleden triatleet in 113 Chtriman Gravelines is 47-jarige Brusselaar

Zondagavond brachten we u al het trieste nieuws dat in de 113 Chtriman halve triatlon in Gravelines een Belgische triatleet overleden is na een hartstilstand in het zwemonderdeel. Dinsdag kregen we de bevestiging dat het gaat om de 47-jarige Brusselaar Miguel Charles. De triatleet kwam in de problemen tijdens het zwemonderdeel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om hem naar de kant te brengen en deden alles wat ze konden om hem te reanimeren, helaas zonder succes.

Miguel Charles is bij ons niet meteen bekend als triatleet en ook in de triatlonuitslagen vinden we zijn naam niet meteen terug. De 47-jarige Brusselaar was wel sportief aangelegd, getuige zijn jaarlijkse deelname aan onder andere de Manneken-Pis Corrida, maar ook wat deelnames aan andere loopwedstrijden en de Eco Trail in het Brusselse. Wij wensen familie en vrienden van Miguel alleszins heel veel sterkte toe in deze zware tijden.

Volgens de organisatie beschikte Miguel Charles over een volledig ingevuld medisch formulier wat hij zoals gevraagd vooraf had bezorgd aan de organisatie. En hoewel hartfalen niet altijd te voorspellen valt, blijven we toch graag de triatleten aanmanen om op regelmatige basis een sportmedische keuring te ondergaan. Check zeker ook nog eens de informatie in een artikel wat we nog in 2015 schreven over het nut van zo’n sportmedische keuring