Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Vichy zit letterlijk zonder zwemwater na breuk in dam van Barrage
In 2017 won Bruno Clerbout de Ironman van Vichy
Nieuws

Ironman Vichy zit letterlijk zonder zwemwater na breuk in dam van Barrage

Bizar nieuws uit Vichy in Frankrijk waar het Meer van Allier droog komt te staan, wat tot de annulatie leidt van heel wat sportieve evenementen in Vichy, een drama voor de start van het toeristische seizoen in het watersport-gekke Vichy. Het Meer van Allier loopt leeg omdat in de nacht van zondag op maandag door het onweer een breuk ontstond in een klep op de dam van de Barrage onder de waterstuwingsbrug over het Lac d’Allier. En dat kan ook gevolgen hebben voor de Ironman van Vichy in augustus, al is de stad optimistisch dat de breuk in de dam kan hersteld worden tegen begin augustus.

Het Meer van Allier is bekend bij heel wat Belgische triatleten die jaarlijks deelnemen aan de Ironman Vichy. De zwemproef van de 70.3 Ironman en de volledige Ironman vinden plaats in het Lac d’Allier. De organisatie communiceerde dinsdag al dat ze iedereen aanraden om te blijven trainen omdat ze er alle vertrouwen in hebben dat de triatlon mét zwemonderdeel zal kunnen doorgaan. “Ten gevolg van een breuk in de klep van de waterstuwingsbrug van Vichy, staan we nu dagelijks in contact met de stad Vichy. De herstelling van de dam heeft vanzelfsprekend de hoogste prioriteit bij de stad Vichy. Ze hebben ons beloofd om ons de komende tijd op de hoogte te houden met meer concrete informatie over het herstelplan,” aldus de organisatie van Ironman Vichy.

De burgemeester van Vichy heeft er vertrouwen in dat de Ironman gewoon kan doorgaan zoals gepland op 21 en 22 augustus. “Alle sportieve en andere evenementen op en rond het water zijn afgelast de komende vier weken. We rekenen er op dat we de dam kunnen herstellen zodat er begin augustus opnieuw water staat in het meer van Allier. Ik ben zeer optimistisch dat de Ironman van Vichy gewoon kan doorgaan,” aldus de burgemeester.

Met dank aan Jan Neirinck voor de melding van het nieuws 🙂